İlçelere yüksekokul açılıyor mu? Rektör Coşkun açıkladı

Bayburt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Aydıntepe ve Demirözü’nde açılması planlanan meslek yüksek okulları ile ilgili resmi yazının geldiğini belirtti.

İlçelere yüksekokul açılıyor mu? Rektör Coşkun açıkladı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Aydıntepe ve Demirözü’nde açılması planlanan meslek yüksek okulları ile ilgili resmi yazının geldiğini belirtti. Coşkun, "Aydıntepe ve Demirözü’nde yüksek okullarımıza önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacağız. Demirözü’nde Laborant Veteriner Sağlık Bölümü ve Turizm Otel İşletmeciliği Bölümünü, Aydıntepe’de de Gıda Teknolojisi Programını ve Yerel Yönetimler programını açtık” dedi.

Bayburt Üniversite Rektörlük Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, son günlerde üniversiteyle ilgili gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Coşkun, ayrıca üniversitenin geleceği ile ilgili proje ve hedeflerini de basın mensuplarıyla paylaştı.

Türkiye’nin en yeni cihazları Bayburt Üniversitesi’nde

Gelecek yıl için 15 bölüm açtıklarını ifade eden Coşkun, bu bölümlerle ilk yıl itibariyle 800-1000 arası öğrenci geleceğini aktardı. Rektör Coşkun şunları söyledi:

“Eğitim fakültesi yapılıyor. Merkezi Araştırma Laboratuvarı sanıyorum 15-20 güne teslim alırız. Artık cihazlarını aldık. Yani Türkiye’nin en yeni cihazlarıdır onlar. İddialıyız bu konuda. Hatta arkadaşlar diyor ki; Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı öncesi ve sonrası diye anılacak. Bu laboratuvarda biz Türkiye’den iş alıp yapacağız. Meslek yüksekokulunun binası bitti. 15-20 gün içerisinde orayı teslim alırız ve taşınırız diye düşünüyorum. Bu taşınırız ama diğer şehirlerdeki yerleri de bırakırız anlamına gelmiyor çünkü; sürekli bölüm sayımız artıyor. Yeni 60 tane lojman inşaatımız hızla devam ediyor. Bayburt üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nı kurduk. Ona bağlı olarak bir kolej açma gibi bir fikrimiz var. İlkokul ortaokul içerisinde bulunacağı. Ve önümüzdeki yıl 15 tanede yeni bölüm açtık. Bu 15 yeni bölümün bize öğrenci olarak getirisi bunlar doluluk oranı yüksek olan bölümler. Muhtemelen 800-1000 arası bir öğrenci artışımız olacak önümüzdeki yıl. Bir yıl sonra yine 800-1000 arası öğrenci şeklinde artacak. Bu 15 bölüm içerisinde bir tanesini çok önemsiyorum. Kamu yönetimi bölümü.  Bu bölümü açıp önümüzdeki yıl hem gündüzüne hem akşamına öğrenci alacağız. Bu bizim için çok önemli prestij bölümü”

Aydıntepe ve Demirözü’ne meslek yüksekokulu

Aydıntepe ve Demirözü’ne meslek yüksekokulu açılmasıyla ilgili resmi yazının geldiğini ve önümüzdeki yıl bu ilçeler de üniversite öğrencilerinin bulunacağını dile getiren Coşkun, konuyla ilgili kamuoyunda bilgi kirliliği yaşandığını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün sabah resmi yazı geldi bana Aydıntepe ve Demirözü ile ilgili. Bu yazı geldikten sonra ortada da bir bilgi kirliliği var. Onu da önlemek adına bu basın toplantısında size onun bilgisini de vereyim istedim. Aydıntepe ve Demirözü’nde yüksek okullarımıza önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacağız. Demirözü’nde Laborant Veteriner Sağlık Bölümü  ve Turizm Otel İşletmeciliği Bölümünü açtık. Aydıntepe’de de Gıda Teknolojisi Programını ve Yerel Yönetimler Programını açtık. Bu programlar Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na bağlı programlardır. Ama bir çıkmazımız vardı. 10 bin nüfusun altındaki ilçelere meslek yüksekokulu açmıyorlardı. Ama bir formül bulduk. YÖK başkanımız sağ olsun geçen hafta geldi buraya oturduk ve formülü böyle bulduk biz. Bu aslında ‘Müstakil Meslek yüksekokulu’ açılmasının bir ön adımıdır. Böyle açılırsa bundan sonra bu sayı şartı aranmaksızın o ki orada bu bölümler var bunları müstakil meslek yüksekokuluna çevirebiliyorlar. Yani bu adım o adımın ön adımıdır. Dolayısıyla ben hayırlı olsun diyorum. Belki iki bölüm az gibi görünebilir. Bu o büyük adımın ön adımı olduğu için ben bunu çok önemsiyorum. Bu demektir ki önümüzdeki yıldan itibaren veya bir sonraki yıldan itibaren Aydıntepe’de Demirözü’nde birer tane müstakil meslek yüksekokulu olacaktır. Onun için hayırlı olsun diyorum ben. Önümüzdeki yıl Aydıntepe ve Demirözü’nde Bayburt Üniversitesi öğrencileri eğitim görecek”

Diğer fakülteler

“Bu arada ilahiyat fakültesi, kütüphane, yaşam merkezi ve beden eğitim meslek yüksekokulunun temellerini bu yazın atabiliriz. Şu anda arkadaşlar aynı zaman merkezi kampüsün alt yapı projesini çiziyor. Yani bu projede çizilirse biz buranın yollarını da belirleyeceğiz. Orada cami yapılıyor oda bu sene biter inşallah.”

Bir ay içerisinde Uluslar arası iki etkinlik

“Geçmişten günümüze Türk- Ermeni Sempozyumu var. Bu çağrılı bir sempozyumdur. Yani bu konuyla ilgili biz uzman kişileri çağırdık onların konuşmacı olarak katılacağı bir sempozyum. Yani katılımcı sayısı belki fazla değil ama, konunun uzmanı 30 kişi katılacak. Uluslar arası bir sempozyum bu. Yarın başlıyor. Birde Dede korkut sempozyumu var. ‘Uluslar arası Dede Korkut Sempozyumu.’ Dede Korkut’u biz artık kabullendik. Dede Korkut ile beraber büyüyeceğiz bundan sonra. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na biz Dede Korkut kitabını bastıklarından dolayı üniversitemizde ‘Fahri Doktora’ verdik. Bundan sonra da Dede Korkut bilim Sanat Ödülleri’ni başlatacağız. Yani bu isimle biz önümüzdeki yıldan itibaren alanında uzman olan isimlere ödül vereceğiz.”

315 öğretim elemanı

“Şu anda 315 öğretim elemanımız var. Bunun 80’i öğretim üyesi. Tabi bu 80 rakamını da biz şöyle yakaladık: bir yandan gidiyor, bir yandan geliyor. Yani bir gidiyor ise 2 alıyoruz biz. Yani bu rakam 100’de olabilirdi ama gidenleri de durduramıyorsunuz. Neticede Yıldız Teknik Üniversitesi gibi bir üniversiteye gidiyor. Gitme de diyemiyorsunuz. Buna rağmen biz 80 öğretim üyesine ulaştık. Yakın zaman da 100 rakamını aşarız. Biz şu an Bayburt Üniversitesi olarak kendi kendine yeter bir üniversite haline geldik.  YÖK başkanımızda geldi gördü ve dedi ki; “hocam bu üniversiteyi büyütelim. Burada gayet sağlam gidiyorsunuz”  yani başbakanımızın da burada ifade ettiği 15 bin rakamı 2019 hedefimizdir. 2019’da 14 bin küsür olacağız. 2023’te 17 bin küsüre çıkacağız. Yani hedefimiz o yönde.”
 
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
 
“İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi şu anda bildiğim kadarıyla başbakanın son imzasında. Muhtemelen yakın bir zamanda İnsan ve toplum bilimleri Fakültesi çıkar. Bu fakültenin 8 tane bölümü var. Bu 8 tane bölüm içerisinde hepsi bizim arzu ettiğimiz bölümler. Tarih, sanat tarihi, arkeoloji, yabancı diller, psikoloji sosyoloji, felsefe var. Dolayısıyla sosyal bilimlerle ilgili ne kadar bölüm varsa bu fakültenin içerisinde.“

2 bin 500 kişilik yeni yurt

“2 bin 500 kişilik yeni yurt yaptıracağız. Onu da şöyle açıklayayım: Başbakanlıktan iznimizi aldık. Şimdi kredili yurtlar kurumu şöyle diyor; ‘biz yurt yapmayacağız.’ Ama iş adamlarına şöyle diyor; ‘siz yurt yapın bize kiraya verin biz 15 yıl garantisini veriyoruz. Sizin yaptığınız yurtları kiralayacağız.’ Böyle olunca bazı iş adamları bize müracaat ettiler. Biz de başbakanlıktan iznimizi aldık muhtemelen yakın bir tarihte 2 bin 500 kişilik bir yurt temeli atabiliriz.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT HALKI 9 yıl önce

sn rektör,selam ve saygilar sunarak,30 yildir,bayburtun değerli tarihi ve el yazma
kitaplar.!!,g.hane-eskişehir ve erzurum depolarinda,özelliğini kabetmekte,dir,bu
itibarla,şirin bayburt,a*devasa müze gerekmektedir*değerli yetkililerden,cumhuriyet
caddesinde bulunan*kiz sanat okulu*güzel olur,değerlendirme yapmanizi saygi ile.

Avatar
Vatandaş 9 yıl önce

Sayın rektör yüksekokul hayırlı olsun diyor ama Açıklamasında program diyor yani yüksekokul başka program başka. Çarpıtmaylım lütfen.