İkinci dönem 'okul sütü' ile başladı

2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi, yeniden uygulamaya başlanan 'Okul Sütü Projesi' ile başladı.

İkinci dönem 'okul sütü' ile başladı
Bayburt Postası - 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi, yeniden uygulamaya başlanan 'Okul Sütü Projesi' ile başladı. Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'ın katılımıyla Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu'nda gerçekleşen törende öğrencilere süt dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'ın proje hakkında bilgi verdiği törende bir konuşma yapan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt'taki eğitim standartları hakkında bilgi verdiği konuşmasında, "Eğitimin düzeyinin yükselmesi bir noktada öğretmenlerinizin gayreti yanında, sizinde çalışmalarınızla olabilecektir. Böyle sıcak bir yuva, sıcak bir sınıf Türkiye’nin her yerinde belki de olmayabiliyor. Birçok ilimizde 40-50 kişilik sınıflarımız var. Ama sizler 10’ar kişilik sınıflarda eğitim  görüyorsunuz. Devletin size sağladığı bu imkânı iyi değerlendirme durumundasınız. Ben hatırlıyorum ortaokul birinci sınıfımızın mevcudu 65'ti, siz 10 kişilik bir sınıfta eğitim ve öğretim görüyorsunuz. Demek ki siz, size karşı sağlanan bu imkânları iyi değerlendirmek ve çok çalışmak zorundasınız" dedi.

Devletin imkanlarını arttığını ve eğitimdeki kalitenin her geçen yıl daha da yükseldiğini söyleyen Odabaş, "Devletimizin imkânları gittikçe artıyor, sizler o artışa oranla mutlaka ve mutlaka daha fazla çalışma zorunluluğunu hissetmeniz lazım. Aileleriniz belki de kendi gelir kaynaklarının büyük bir kısmını sizin eğitiminize harcıyor. Sizin okul masraflarınızı, yemenizi, içmenizi ve iyi bir eğitim görmenizi talep ediyor. Aileleriniz yemiyor içmiyor ama size bunu harcıyor, devletimiz altyapısını sağlıyor öğretmenleri görevlendiriyor, size bu imkânı sağlıyor. Bu kıymeti sizde mutlaka bilerek daha fazla çalışma ve en iyi eğitimi görerekten başarılı öğrenciler arasında olmanız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmasının ardından öğrencilere süt dağıtan Vali Odabaş, daha sonra ortaokul öğrencileriyle bir araya gelerek tavsiyelerde bulundu.

Vali Odabaş, Kuran-ı Kerim dersinin eğitimdeki önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Yarıyılın başlamasıyla birlikte sizin okulunuzu Milli Eğitim Müdürümüzle ve diğer eğitim camiasıyla birlikte ziyarete geldik. Derslerinize girdik, çok güzel bir ders olan Kuran-ı seçmişsiniz, bundan dolayı sizi tebrik ediyorum. Kuran Allahın kelamı mutlaka bu yaşlarda çocuklarımıza Kuran-ı okumayı tavsiye ettiğimiz bir ders. Tabi okulunuzda farklı bir yöntem belirleyerek Kuran, Arapça ve Siyer-i Nebi'nin mecburi olduğu, İmam Hatip sınıfları da açtık. Siz Ortaokulu seçmekle birlikte Kuran dersini talep etmiş olmanız ayrıca övünülecek bir husus. Önümüzdeki yıllar itibariyle siz gençlerimiz ortaokulda da okusa Kuran, Arapça ve Siyer-i Nebi derslerini seçebilme imkânına kavuşmuş oluyorsunuz."

Öğrencilerden daha fazla çalışmaları ve daha çok başarılı olmalarını isteyen Vali Odabaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim eğitim yılları içerisinde böyle bir imkânımız yoktu. Hükümetin uygulamış olduğu program doğrultusunda seçmeli dersler arasına, Kuran dersinin koyulmuş olması, öğrenci velilerimizin ve öğrencilerimizin ekseriyetle bu dersi seçmiş olması bizi de gururlandırıyor. Çünkü yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede çocuklarımızın Allah'ın kelamı olan Kuran-ı öğrenebiliyor olması bizim içinde önemli. İslam'ın ana kaynağı Kuran. Dolayısıyla geçlerimiz küçük yaşta bunu öğrenmesi lazım. Eğer siz Kuran-ı eğitim yılı içerisinde öğrenmez iseniz yazın babalarınız, anneleriniz sizi camiye gönderip bu Kuran-ı öğrenmenizi sağlayacaklardır. Dolayısıyla siz yazın tatilde olmanız gerekirken o tatilde dinlenme ihtiyacınızı karşılayamayacaksınız. Böyle olması sizin içinde iyi.  Çünkü yazın en azından tatilin keyfini çıkarabileceksiniz. 8 aylık bir eğitim süreci içerisinde çok çalışacaksınız ama yazında dinlenme hakkınız olacaktır. Devletin sizlere, temiz sıcak uygun bir eğitim sınıfı sağlamış olması büyük bir gayretin ve masrafın neticesidir.Tüm bunları düşünerek sizlerden daha fazla çalışmanızı, derslere daha fazla gayret göstermenizi ve çok başarılı olmanızı tavsiye ediyorum. Aileleriniz, Sizlerin eğitimlerinizi bitirerek ülkeye ve millete yararlı birer genç insan olarak katkıda bulunmanızı düşünüyorlar. Hepinize başarılar diliyorum.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.