Hayvanat bahçesi eğitim başarısını artırdı

İlgi odağı olan hayvanat bahçesinde; tavşandan güvercine, sülünden tavus kuşuna, tavuktan kazlara ve ördeklere kadar bir çok kümes hayvanları yer alıyor.

Hayvanat bahçesi eğitim başarısını artırdı

Amasya Merzifon Özel Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji, okul bahçesine otantik hayvanat bahçesi kurdu.

İlgi odağı olan hayvanat bahçesinde; tavşandan güvercine, sülünden tavus kuşuna, tavuktan kazlara ve ördeklere kadar bir çok kümes hayvanları yer alıyor. Okul yönetimi, hayvanat bahçesinin eğitim başarısını artırdığını savunuyor.


Merzifon Ümit Eğitim Kurumları Ahi Koleji Okul Müdürü Arslan Cömert yaptığı açıklamada, “Okul bahçesine mini bir hayvanat bahçesi yaptırdık.Yaşadığımız şehir hayatında çocuklarımız bir çok hayvanı görme ve dokunma fırsatı bulamadan büyüyor. Çocuklarımızın hayvan sevgisini gidermek için böyle bir uygulama kararı aldık. Çocuklarımız hayvanları kitaplardan gördükleriyle yetiniyorlar. Bizde öğretmenlerimizle çocuklarımızın hayvan sevgisini gidermek için böyle bir küçükte olsa hayvanat bahçesi kurduk. Çocuklar teneffüslerde çıkıp öğretmenleri nezaretinde hayvanları seviyor, mutlu oluyorlar. Öğrencilerin bu hayvanlardan para karşılığı almak istedikleri de oluyor. Hatta velilerden rica edip akşam evlerine götürmek isteyenler oluyor. Gönüllü olarak bu işleri karşılık beklemeden yapıyoruz. Bahçemizde bulunan hayvanlar çocukları motive ediyor. Onların derslerdeki başarısını artırıyor. Örneğin çocuk hiç görmediği sülünü burada tanıyor, tavus kuşunu görüyor, güvercinle oynuyor, tavşanı alıp kucağında seviyor. Bütün bunları yapan çocuk mutlu oluyor ve bu elbette derslerine olumlu şekilde yansıyor." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.