Hatice Sayın'dan eğitime başladığı okula vefa

Bayburt'ta, eğitim hayatına başladığı okuluna 64 yıl aradan sonra gelen Hatice Sayın, bir vefa borcu olarak 2 ana sınıfı yaptırdı.

Hatice Sayın'dan eğitime başladığı okula vefa
Bayburt Postası - Bayburt'ta, eğitim hayatına ilk başladığı okuluna 64 yıl aradan sonra gelen Hatice Sayın, bir vefa borcu olarak 2 ana sınıfı yaptırdı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce Hatice Sayın tarafından yaptırılan 2 sınıfın açılışı için Şair Zihni İlkokulunda tören düzenlendi.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda okul müdürü Mustafa Kahraman bir konuşma yaptı.

Şair Zihni İlkokulu’nun 1944 yılında kurulduğunu ve Bayburt’un ikinci öğretim kurumu olduğunu belirterek, “O günden bugüne binlerce mezun vermiştir. Bu mezunlardan biri de Hatice Sayın hanımefendidir. Büyük bir vefa örneği göstererek, bağlı bulunduğu dernek aracılığıyla okulumuza bu sınıfları kazandırmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Hatice Sayın ise, doğduğu memleketi ve eğitime ilk başladığı okuluna karşı duyduğu vefa borcunu bir vesileyle ödemek istediğini, bununda en iyi şekilde eğitim aracılığıyla olacağını söyledi.

Bayburt'tan babasının vefatının ardından 11 yaşında ayrıldığını anlatan Sayın, ilk eğitime başladığı Şair Zihni İlkokulu'nun hayatında hep çok ayrı ve özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Okulun başöğretmeni Kemal Güney’i rahmet ve saygıyla anan Sayın, Şair Zihni İlkokuluna kazandırdığı 2 ana sınıfında Türk Kadınlar Birliği'nin de desteği olduğunu dile getirdi.

Duygu yoğunluğu yaşayan Sayın, Bayburtlu annelerden kız çocuklarını okutmalarını istedi. Sayın, “Atatürk bu imkanı bize verdi, okuduk, ülkemize hizmettik. Sizler de kız çocuklarınız okutun, kendi ayakları üzerinde dursunlar, ülkelerine hizmet etsinler” diye konuştu.

Törende bir konuşmada Türk Kadınlar Birliği Pendik Şubesi Başkanı Özen Öztanyel yaptı. 1924 kurulan bir dernek olarak Cumhuriyetin ürünü olduklarını ve Cumhuriyete borçlarını ödediklerini söyleyen Öztanyel, “Çünkü biz Atatürk’ün açtığı yolda bunları yapabildik. Devletimize ve milletimize sonsuz dercede bağlıyız. En büyük idealimiz yaptırdığımız sınıflarda ülkesine, milletine bağlı, ilkeli, onurlu, yürekli çocuklar yetişmesidir” dedi.

Hatice Sayın’a vesile olduğu için teşekkür eden Öztanyel, “Her şeyi elimizden geldiğince iyi yapmaya çalıştık. ‘100 yıllık plan yaparsanız çocuk yetiştirin’ der Konfüçyüs. Biz de çocuk yetiştirmeye çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut da Sayın'a eğitime katkısı nedeniyle teşekkür ederek plaket ve ilkokul diplomasını verdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
etem 7 yıl önce

Helal olsun. çok güzel bir davranış diğer iş adamlarımıza güzel bir örnek tabiki görebilene teşekkürler.

Avatar
Ersen Arman 5 yıl önce

Seninle iftahar ediyoruz.