Hat ve kaligrafi dalında Türkiye üçüncüsü oldu

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Hat ve Kaligrafi Dalında Türkiye üçüncüsü oldu.

Hat ve kaligrafi dalında Türkiye üçüncüsü oldu
Bayburt Postası - Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Hat ve Kaligrafi Dalında Türkiye üçüncüsü oldu. 20-22 Mayıs tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleşen yarışmaya hat ve kaligrafi dalındaki eseriyle katılan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Aysu Elif Uğurtay Türkiye Üçüncüsü oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından koordinasyonu yürütülen, 6. Uluslararası Arapça Yarışmalarında İmam Hatip Lisesi Bayburt’un gururu oldu.

Yarışmada Türkiye Üçüncüsü olan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi 11.Sınıf öğrencisi Aysu Elif Uğurtay duygularını şöyle ifade etti: “Bu yarışmaya katılmaya karar verdiğimde ismimden (Elif) yola çıkarak, bana doğruluğu anlatan bu ayeti seçmeyi uygun buldum. Bu ayette bana Elif gibi, dost doğru olan yada doğru yoldan uzak olan yolları hatırlattı. Bu yüzden tema olarak yolları seçtim. Türkiye çapında dereceye girdiğim için çok mutluyum. Ancak bu dereceyi resim kategorisinde almak benim için ayrı bir mutluluk oldu. İmam Hatip deyince insanların aklına belirli çizgilerle sınırlandırılmış öğrenciler geliyor. Ben yapmış olduğum bu çalışma ile, insanların kafasındaki bu dar kalıplı düşünceleri biraz olsun yıkılacağını umuyorum. Sanat herkes içindir" dedi.

Bayburt'un ismini Türkiye'de duyurduğu için mutlu olduğunu söyleyen Uğurtay, "Bayburtlu olmasam da Türkiye de Bayburt’un İsmini duyurmak ve İmam Hatipli olmak benim için ayrıca bir gurur vesilesidir. Çünkü İmam Hatipli olmak insana bir misyon yükler. Bu misyonda örnek olma şuurudur. Her hareketi, her sözü ile örnek olmalıdır İmam Hatipli. İşte bu yüzden, İmam Hatip ismine layık olmaya çalışıyorum. Aldığım derecede desteklerinden dolayı okulum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Öksüzer başta olmak üzere idareci ve öğretmenlerime, Gençlik Merkezi Müdürlüğüne, tezhip hocam Hanefi Sansu’ya, Rehber öğretmenim Adem Durulmuş'a, çalışmamda önder olan Faris Tütüneken hocama ve benim için değeri büyük olan desteklerini daima yanımda hissettiğim aileme çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah seneye çıtayı yükselterek, Türkiye birinciliği için çalışağız" şeklinde konuştu.

İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Durulmuş ise, "Bayburtlu olarak, imam hatipli olarak, orada bulunmak bizim için onur vericiydi. Aysu Elif kızımız bu duyguyu bizlere yaşattı, kendisinden ve onu yetiştiren ailesinden Rabbim razı olsun. Kızımızın yaptığı resim belki de Türkiye’de bir ilk. Şöyle ki, Arapça harflerin resim ile anlamlı buluşması, ayet ile resmin uyuşması anlamında. Bizler kaligrafi dalında yarıştık. Diğer birinci ve ikinci olan eser hat dalında yarıştı. Bizim eserimiz modern tarz ödülü, diğerleri klasik hat dalı ödülünde yarıştı. Eğer kurallarda hat ve kaligrafi aynı kategoride yarışmasaydı, kızımız Türkiye birincisi de olabilirdi" diye konuştu.

Okul tarihinde bir ilk

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Murat Öksüzer ise, okul tarihinde bir ilk olan başarının öğrenciler için bir örnek olacağını belirttiği açıklamasında, "Bu başarıda emeği geçen idare, öğretmen ve gençlik merkezine canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bizi gururlandıran, Kayseri’de Bayburt’un ismini göklere çıkaran Aysu Elif kızımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Okul idaresi olarak, bu tür özverili çalışmalar yapan öğrencilerimize destek vermek, bizim en büyük görevimizdir. Bu başarı okulumuzun tarihinde ilk Türkiye derecesidir. Tüm okulumuz bu başarı ile sevince boğuldu. Temennim bu başarı, diğer öğrencilerimizde gayrete getirip, başarıyı teşvik edecektir. Yarışma da ilimizi en güzel şekilde temsil eden ve bizi gururlandıran kızımızı okul idaresi olarak önümüzdeki günlerde diğer öğrencilerimize örnek olması açısından ödüllendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Aysu Elif Uğurtay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adalet adiloğlu 9 yıl önce

İMAM HATİPLER ESKİ YILLARINA DÖNÜYOR. 96 YILINDA DA BİLGİ YARIŞMASINDA TÜRKİYE 3. OLMUŞTU BAYBURT İHL TEBRİKLER.... her şey aslına döner