Güneş: "Hukuksuz işlere devam ediliyor"

Türk Eğitim-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hukuksuz ve etik olmayan işler yaptığını iddia etti.

Güneş: "Hukuksuz işlere devam ediliyor"
Bayburt Postası - Türk Eğitim-Sen Bayburt İl Temsilcisi Volkan Güneş, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hukuksuz ve etik olmayan işler yaptığını iddia etti. Güneş, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Müdürülüğü'nü taraflı davranmakla suçladı. Aday öğretmenlere yönelik Bayburt Öğretmenevi'nde yapılan toplantıyla ilgili Milli Eğitim Müdürü'ne sorular yönelten Güneş, "Bu konuda aydınlatılmadığımız takdirde ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.  

Güneş'in açıklaması şöyle:

"2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü yine hukuksuz ve etik olmayan işler yapmaya devam ediyor.

Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı bu işlerde hata olmadığını, bilerek isteyerek hukuksuz ve etik dışı davrandıklarını ve tarafsızlık ilkesinden vazgeçtiklerini biliyoruz.

Bizim öğretmen, onların ise aday öğretmen olarak gördükleri arkadaşlarımıza yapılan (yapılmaya çalışılan) baskıları ülke genelinde olduğu gibi Bayburt'ta da görüyoruz. En çok üzüldüğümüz konulardan biri de bu baskıya Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de alet olması.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne soruyoruz:

Öğretmen evinde aday öğretmenlere verilen kahvaltıyı kim organize etti?
Kahvaltı mesajını öğretmenlerimize kim çekti?
Kahvaltıda siz ve sendika başkanı hangi sıfatla oradaydınız?
Sizin organizasyonunuz ise sendika başkanı niye konuşma yaptı?
Sendika organizasyonu ise siz ve mesai saatlerinde okullarda olması gereken arkadaşlarımız niye orada idi?
Bu yapılanlar arkadaşlarımıza bir baskı mıdır?
Her şeyden önemlisi siz bu olayı etik olarak doğru buluyor musunuz?

İl Müdürümüz sayın Atanur Çağlayan beyin bu sorulara cevap vermesini bekliyor, aydınlatılmadığımız takdirde ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 8 yıl önce

Haksızlık ve yalakalığın diz boyu olduğu ülkede (ve Bayburt'ta) hukuk mu kaldı başkanım?

Avatar
ALİ 8 yıl önce

KİM KİMİN HAKKINI ÇİĞNEYEREK BİR YERLERE GELİYORSA BUNA SEBEP OLAN KİM VARSA (SENDİKACISI, PARTİLİSİ,MÜDÜRÜ) HEPSİ KUL HAKKINA GİRİYOR. ONU BİLSİNLER. İNANIN BU İNSANLARI SOKAKDA GÖRÜNCE SELAM VERMEMEK İÇİN DİRENİYOR, SURATLARINA TÜKÜRMEK İSTİYORUM. HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN.

Avatar
m 8 yıl önce

mebde tam bir zulüm dönemi yaşanıyor.biz bunları şubatlarda görmedik. koltuk için takla atanlar unutmasınlar her şey gidici ama onur ve şeref kalıcıdır.

Avatar
ahi 8 yıl önce

Sorsan hepsi ilahi adaletin tecellisine çalışan mücahitler olduklarını söylerler,namaz kılarlar dini merasimlerde en önde yer alırlar,dini siyasete alet ederler yani selam vererek hak yer haksızlık yaparlar en ufak dünyalıklar için bütün inandıklarını satarlar.Eskiden böyleydi der..yaptıkları her şeye kılıf uydururlar.Sizce bunlar kim?

Avatar
Ali Hoca 8 yıl önce

Yahu Volkan Bey siz de aday öğretmenlere bir kahvaltı verin . Milli Eğitimden yetkililer gelmezse haklısınız diyelim. Hadi... Konuşmak kolay...

Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

2 Tane okuyan evladım var (inşAllah vatana millte hayırlı olurlar.) onlara soyluyorum sakın torpille iş bulmak gibi bir düşünce içinde olmayın torpille bulunan iş başkasının hak edip torpil bulamadığı için işe giremediği bir iştir. Dolayısı ile alacağınız maaş haramdır ömür boyu haram yersiniz Allah muhafaza ahiretinizi kaybedersiniz. Onun için kim benim çocuklarımın hakkını yedirirse veya yerse haram olsun bilsinki öbür dunyada iki elim yakalarındadır.

Avatar
Ali cebi 8 yıl önce

Adam az bile demis.sube mudurlerinin siyasi atandigini herkes biliyo.

Avatar
cemal yangöz 8 yıl önce

şimdi volkan hocanın dedikleri doğru da kendisi sancaktepe köyündeki görevine hangi sıklıklarda gidiyor bi de bunu söylesin, tamam eleştirelim amma önce biraz da kendimize çeki düzen verelim değil mi? saygılarımla