Eğitim felsefesinin boyutlarını Giresun'da anlattı

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Fikir Adamı seçilen Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitim Felsefemizin Kapsam ve Boyutları" konulu konferansta eğitimcilere hitap etti.

Eğitim felsefesinin boyutlarını Giresun'da anlattı
Bayburt Postası - Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Fikir Adamı seçilen Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitim Felsefemizin Kapsam ve Boyutları" konulu konferansta eğitimcilere hitap etti.

Giresun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinden sonra Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen konferansa çok yoğun bir katılım oldu.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’tun konuşmasından sonra Prof. Dr. Necmettin Tozlu, "Gelecekte iddialı bir ülke olarak nasıl bir insan tipi yetiştiriyoruz? Eğitim sistemimizde insan anlayışı, Yetiştirmek istediğimiz insan tipinin özellikleri nelerdir? Türk eğitim felsefesinin temel prensipleri, küreselleşme ve eğitime yeniden bakma, geleceğin dünyasında eğitim, insandan devlete eğitim, gibi konuları ve sorunları geniş bir ufuktan değerlendirdi.

Tozlu, "Batının düşünce stokları tükenmiştir. Anadolu, büyük devlet kurma misyonunu terk etmemiş, ertelemiştir. Ortadoğu’da çatışmaların önlenmesinde Türkiye büyük bir role sahiptir. Entelektüel donanımlı insanlar bunları dert edinmelidir. Bizim temel değerimiz tefekkür olmalıdır. Günümüzde insanı obje haline getirdiler. Tarihi kökleri olan geleneksel insan tipini üretmek için eğitime yeni açılımlar ve yeni vizyonlar kazandırmalıyız. Bu da eğitim felsefesinin insanileştirilmesi ve İslamileştirilmesi ile mümkündür" dedi.

İnsanın buhranını, sömürüyü, çağdaş adaletsizlikleri çağın ruhuna nüfuz ederek sorgulayan Tozlu, bir medeniyetin, bir değerler sisteminin yeniden dirilişinin şartlarını anlattı. Batıyı iyi ve doğru anlamak gerektiği üzerinde duran Tozlu, bu konuda insanımıza, devletimize ve kurumlarımıza büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek insan-ı kâmil bir şahsiyeti yetiştirmenin kurallarını eğitimcilerle paylaştı. Medeniyetimizin diriltilmesiyle yeniden tarihin aktörü durumuna geleceğimizi vurgulayan Tozlu, bunun aynı zamanda insanlığın da kurtuluşu olacağını kaydetti.

Konferans sonunda Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Bayburt Üniversitesi Başdanışmanı Prof.Dr. Necmettin Tozlu’ya çiçek takdim etti.
Prof. Dr. Necmettin Tozlu, ziyaretleri sırasında Giresun Valisi Hasan Karahan’a ve Milli Eğitim Müdürü Akkurt’a "Eğitimden Felsefeye" adlı kitabını hediye etti. Prof. Tozlu’nun ziyaretlerine Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Fatih Yalçın ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
Prof. Dr. Necmettin Tozlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.