Dünyanın en iyilerinden birini yönetiyor!

Bayburt Postası - ODTÜ  Enformatik  Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Araştırma Laboratuarı’nın açıkladığı ''Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi'' listesinde onun rektörlüğünü yaptığı üniversite de var! Prof. Dr. Peyami Battal, dünyanın en iyi üniversitelerinden birini yönetiyor.

Dünyanın en iyilerinden birini yönetiyor!

Prof. Dr. Peyami Battal, akademik kariyeriyle dikkat çekiyor...Bayburt Postası - ODTÜ  Enformatik  Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Araştırma Laboratuarı’nın açıkladığı ''Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi'' listesinde onun rektörlüğünü yaptığı üniversite de var! Prof. Dr. Peyami Battal, dünyanın en iyi üniversitelerinden birini yönetiyor.

Harvard Üniversitesi’nin birinci sırada bulunduğu listede, rektörlüğünü Prof. Dr. Peyami Battal’ın yaptığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) sıralamada 1361’inci oldu. 'Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi Listesi'’ne giren 77 Türk üniversitesinden biri olan YYÜ, Türkiye sıralamasında ise en iyi 38’inci üniversite oldu.

1997’de yardımcı doçent olarak atandığı YYÜ’de 2004’te doçent, 2009 ise profesör unvanı alan Prof. Battal, öğretim üyesi, rektör danışmanlığı, genel sekreterlik ve dekan olarak görev yaptığı üniversitenin rektörlüğüne ise geçtiğimiz yıl atanmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından geçtiğimiz yıl Nisan ayında YYÜ Rektörlüğü’ne atanan Prof. Battal, akademik kariyeriyle olduğu kadar yönettiği üniversitesiyle de dikkat çekiyor.

2010 yılında URAP Araştırma Laboratuarı’nın açıkladığı ''Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi'' listesinde yer alan YYÜ, 2011 yılında da aynı listede tekrar yer aldı. 'Harvard Üniversitesi, Johns Hopkins Üniversitesi, Toronto Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Washington Seattle Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi ve California Los Angeles Üniversitesi gibi dünyanın en iyi 2000 üniversitesinin yer aldığı listeye giren 77 Türk üniversitesinden biri olan YYÜ, aynı zamanda Türkiye’nin en iyi 38’inci üniversitesi oldu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut, günümüzdeki rekabet ortamında dünya üniversitelerini çeşitli ölçütlere göre sıralayan sistemlerin giderek daha fazla ilgi çektiğini söyleyerek, yayın ve bilimsel doküman sayısı, dergi etkinlik çarpanı ve uluslararası işbirliği gibi kriterleri dikkate alarak dünyadaki 2 bin üniversiteyi akademik performanslarına göre sıraladıklarını anlattı.

Listede, bir önceki yıla Türk üniversitesi sayısının arttığına dikkat çeken Akbulut, ''Türk üniversitelerinin bu kadar başarılı çıkmasını biz de beklemiyorduk. Bizi çok sevindirdi. Türk halkının bilmediği ve bizim de düşünmediğimiz 161 Türk üniversitesinden 77'sinin dünyanın en iyi 2 binine, ilk yüzde 10'a girmesi büyük bir başarı. Amerika'da 400 tane üniversite ilk 2 bine girdi. İyi de Amerika'da 3 bin küsür üniversite var. Demek ki 77 Türk üniversitesi, 2 bin 500 ve 3 bin civarında Amerikan üniversitesinden daha iyi. Ayrıca, Türk üniversiteleri, bir sürü Avrupa üniversitesinin de önüne geçmiş. Bunların bir kısmı da 8-10 yıllık üniversiteler. Sonuçlar, bizleri çok umutlandırdı.'' dedi.

Öte yandan Times Higher Education Sıralama Sistemi'nden sorumlu olan editör Phil Baty da Türk üniversitelerinin gelişimini cesaret verici bulduklarını fakat Türk üniversitelerinin henüz Times sıralamasında ilk 200'de yer alamadığını belirtti. ODTÜ'nün 203'üncü sırada bulunduğuna dikkat çeken Baty, ODTÜ ile birlikte Türk üniversitelerinin daha üst sıralara yükseleceğine inandığını söyledi

ISI Yöneticisi Simon Pratt da Türkiye'de, son 5 yılda yüksek öğretime yatırım yapıldığını ve gelecekte daha çok ilerleme kaydedileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.