Demirözü Kız Yurdu, geleneksel oyunları yaşatıyor

Türkiye Diyanet Vakfı Demirözü Kız Yurdu tarafından hazırlanan proje kapsamında, unutulmaya yüz tutan topaç, misket, körebe, saklambaç ve mendil kapmaca gibi oyunlar yeniden canlandırılmaya çalışılıyor.

Demirözü Kız Yurdu, geleneksel oyunları yaşatıyor
Bayburt Postası - İyilik Haftası kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Demirözü Kız Yurdu personeli Ufuk Ayşe Liman tarafından hazırlanan idareci ve öğrencilerce uygulanan “iyiliğin mendilimin arasında” projesi ile hemen hemen hepsi birbirinden zevkli, heyecanlı ve çekişmeli olan, Anadolu'nun zengin kültürünü yansıtan çocuk oyunları yeni kuşak gençlere tanıtılıyor.

Proje kapsamında sokak tarzındaki Anadolu oyunları, yurtta kalan öğrenciler tarafından ilk okullar ziyaret edilerek burada ki, öğrencilerle birlikte oynandı. Çocukları teknolojinin olumsuzluklarından korumayı ön planda tutan proje ile hem gençler hem de çocuklar doyasıya eğlenerek geleneksel oyunları yeniden keşfetme imkanı buldu.

TDV Demirözü Kız Yurdu  Müdürü Gülşah Nebioğulları yaptığı açıklamada, çocukluğumuzda oynadığımız, hatta ninelerimizin ve dedelerimizin de oynadığı oyunları yeniden canlandırarak yaşatmayı istediklerini belirterek şunları kaydetti:

“İyilik Haftası adı altında "İyiliğin mendilimin arasında" sloganı ile unutulan çocuk oyunlarını tekrardan canlandırmayı hedefliyoruz. Bu yolda ilk olarak minik öğrencilerimizden başlamak istedik onları telefon, tablet vb. teknolojik aletlerdeki sanal oyunlar haricinde dışarıda sokakta da oynayabilecekleri oyunlar olduğunu göstermek, öğrencilerin sosyal birey olarak toplumda bulunmalarını sağlamak adına faaliyetlerimize  devam ediyoruz. Bugün Bayburt Demirözü İlkokulu’nu ziyaret ettik ve öğrencilerimizle oyunlarımızı oynadık. Hem farklı şehirlerden buraya gelerek üniversite okuyan öğrencilerimiz hem de miniklerimiz doyasıya eğlendi. Bu projeyi hazırlayan personelimiz Ufuk Ayşe Liman’a yurt idaresi olarak ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.