Dekan Çiğdem, Bayburt projesini bitirmek istiyor

Çiğdem, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin konusu insan olan, insanı öne alan ve insanın oluşturduğu bilimleri temsil eden bir fakülte formatı olduğunu söyledi...

Dekan Çiğdem, Bayburt projesini bitirmek istiyor
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, göreve başladı. Çiğdem, yaptığı açıklamada, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin konusu insan olan, insanı öne alan ve insanın oluşturduğu bilimleri temsil eden bir fakülte formatı olduğunu söyledi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin Bayburt'a katma değer üretmek üzere kurulduğunu ifade eden Çiğdem, "Atatürk Üniversitesi'ndeki bir ekiple, bölgede 2008'den itibaren Bayburt özelinde çalışmalarımız var. Bayburt'un bütün kültür envanterini ortaya koymak, bunların tarihi değerlerini tespit etmek adına yapıyoruz bu çalışmayı. İkinci aşama olarakta, turizme yönelik olarak neler yapabiliriz, bunu tespit edeceğiz. Bu anlamda göreve başladığı dönemden itibaren bu çalışmalarımızın yürütülmesi için Sayın Rektörümüzün bizlere destekleri oldu. Teveccüh ettiler, dekan olarakta Bayburt'a geldik" dedi. 

Çiğdem, fakültenin bünyesinde tarih, Türk dili, sosyoloji, felsefe, sanat tarihi, pisikoloji gibi insanı inceleyen bölümlerin açılacağını belirterek, "Fakültemiz bünyesinde insanın ürettiği malzemeleri inceleyen bölümlerimiz açılacak. Hem Bayburt'un tarini, kültürel, sosyolojik değerleri inşallah gündeme gelecek, bunların üzerine incelemeler yapılacak, hem de Bayburt'un ekonomisine öğrenci katkısı olacak. Bu anlamda fakültemizin temelleri atılmış durumda. Fakültemizin binası hem yapılacak, hem de biz de bu arada kurulabilecek bölümler ile ilgili çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bir taraftan bunları gerçekleştireceğiz, diğer taraftan da yine Bayburt'u köy köy gezip Bayburt'un bütün tarihi ve kültürel envanterlerini tespiti yönünde ki çalışmalarımızı sonuçlandırmaya çalışacağız. Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyih Yurttaş ve Prof. Dr. Haldun Özkan'ın da içinde bulunduğu bu projeyi bir eser haline getirip, Bayburt'a bu anlamda bir katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Çalışmalarda Bayburt halkının desteğini de beklediklerini dile getiren Çiğdem, "Sizin aracılığınızla bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bize destek olan ve bundan sonra ki çalışmalarımızda da bu desteklerini bizden esirgemeyecek olan tüm Bayburt halkına teşekkür ediyorum" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.