"Dede Korkut Kitabından Yansıyanlar' temalı yarışma

Bu yıl 'Dede Korkut Kitabından Yansıyanlar’ temasıyla dördüncüsü düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Ulusal Posta Sanatı (Mail Art) Yarışması'nda dereceye giren eserler sergilenmeye başlandı.

"Dede Korkut Kitabından Yansıyanlar' temalı yarışma

Bayburt Postası - Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayburt Belediyesi, Bayburt Valiliği ve PTT Genel Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri IV. Ulusal Posta Sanatı (Mail Art) Yarışması' nda bu yıl 'Dede Korkut Kitabından Yansıyanlar' teması işlendi.

Ülke genelinde Bilim ve Sanat Merkezlerine devam eden öğrenciler Dede Korkut Hikâyelerini okuyarak bu hikayelerin özünü yansıtan resimlerini zarf üzerine yaparak eserlerini Bayburt'a gönderdiler. Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren ve sergilenecek eserler Ankara'da PTT Pul Müzesinde 10 Haziran Pazartesi günü (bugün) yapılan sergi açılışı ile katılımcıların beğenisine sunuldu.

Ankara'daki törene Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof Dr. Ahmet Emre Bilgili, PTT AŞ Genel Müdür Yardımcıları Gürbüz Akbulut, Yusuf Canbolat, Ali İhsan Karaca, Daire Başkanı Ziyafettin Kılıçoğlu, Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç, 24. Dönem Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Bayburt Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Doğan, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.

"Dede Korkut”un, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi'ne seçilmesinden yola çıkılarak ana teması Dede Korkut Hikâyeleri olarak belirlenen yarışmaya ülke genelinden 300 eser katıldı.


Yarışmada ilkokul kategorisinde, 

1. Alanya Bilim ve Sanat Merkezinden Yağmur Özdemir
2. Ankara Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezinden İdil Dönmez
3. Ağrı Bilim ve Sanat Merkezinden Mihrimah Ecrin Yıldırım

Ortaokul - Lise Kategorisinde
 

1. Ordu Dr. M. H. Güler Bilim ve Sanat Merkezinden İdil Dilara Kahramanoğlu
2. Uşak Bilim ve Sanat Merkezinden Başak Kuzu 3. Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezinden Ahsen Küçükbasmacı

Jüri Özel ödülü Erzincan Bilim ve Sanat Merkezinden Sinem Yıldırım ödül aldı.

Temmuz ayında Bayburt'ta sergilenecek

Öte yandan Ankara'da sergilenen eserler Haziran ayı sonuna kadar PTT Pul Müzesi'nde sergilendikten sonra Temmuz ayında Bayburt'ta Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri'nde sergilenecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoş 5 yıl önce

güzel