“Çoruh’un Çocukları” projesi Bayburt’tan başladı

Topluma Hizmet Projeleri (CIP-THP) kapsamında, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen ve Çoruh Vadisi üzerinde yer alan illerde gerçekleştirilmesi planlanan "Çoruh'un Çocukları" projesi, Bayburt’ta yapılan çeşitli etkinliklerle start aldı.

“Çoruh’un Çocukları” projesi Bayburt’tan başladı
Bayburt Postası - Topluma Hizmet Projeleri (CIP-THP) kapsamında, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen ve Çoruh Vadisi üzerinde yer alan illerde gerçekleştirilmesi planlanan "Çoruh'un Çocukları" projesi, Bayburt’ta yapılan çeşitli etkinliklerle start aldı.

İnsanlara çeşitli açılardan yardımcı olmak amacıyla öğrenciler tarafından düzenlenen Topluma Hizmet Projeleri kapsamında Bayburt’a gelen Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, 1 hafta boyunca Bayburt'ta çeşitli okullarda faaliyetlerde bulundular.

Bayburt’ta bulunan dezavantajlı köy okullarında ve Uzmanlar Özel Eğitim Kurumu’nda öğrenim gören çocuklarla bir araya gelen Kabataş Erkek Lisesi Coğrafya Öğretmeni Özgür Yıldız ve 10 kişilik öğrenci grubu, çocuklara eğitim vermenin yanı sıra, onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak ve yaratıcılıklarını arttıracak eğitici etkinlikler gerçekleştirdiler.



Bayburt Belediyesi, Harputlu Tekstil ve Kabataşlılar Derneği'nin katkılarıyla yapılan proje kapsamında 6 gün boyunca Bayburt’ta bulunan öğrenciler, Başçımağıl İlköğretim Okulu, Uzmanlar Eğitim Kurumu ve Bayraktar (Baksı) Köyü İlkokulu’ndaki öğrencilerle bir araya geldiler.
Baksı Müzesi'ni de ziyaret eden öğrenci topluluğu, burada Baksı Köyü İlkokulu’ndan gelen öğrencilerle 3 gün boyunca atölye çalışması yaptılar. Ayrıca öğrenciler, bir günlük kültür ve doğa gezisi düzenleyerek Bayburt’un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Danışmanlığını Kimya öğretmeni Süheyla Öztığ’ın yaptığı proje kapsamında önümüzdeki yıllarda Çoruh Vadisi’nde yer alan diğer illere de giderek oralarda bulunan okullarda da faaliyetler yapmayı planlayan Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, okullarında bulunan CIP kulübü çerçevesinde oluşturdukları proje ile hem “Çoruh'un Çocukları”nın vizyonunu genişletmeyi hem de onlara yaşadıkları coğrafyanın kıymetini kavratmayı amaçladıklarını ifade ederek, Bayburt'tan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını ve "Çoruh'un Çocukları" projesi kapsamında Bayburt'a yeniden geleceklerini söylediler.

Yapılan çalışmanın hem kendi öğrencileri hem de proje kapsamında ulaştıkları öğrenciler açısından çok verimli geçtiğini söyleyen Coğrafya Öğretmeni Özgür Yıldız ise, Kabataş Erkek Lisesinde önümüzdeki günlerde başlatılacak bir yardım kampanyası ile Başçımağıl Köyü İlkokulu’na katkıda bulunmak istedikleri bilgisini aktardı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.