CHP'nin adayı eğitimci İkbal Okur

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Teşkilatı bir basın toplantısı düzenleyerek milletvekili adayını tanıttı.

CHP'nin adayı eğitimci İkbal Okur
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Teşkilatı bir basın toplantısı düzenleyerek milletvekili adayını tanıttı. CHP, 24 Haziran’da yapılacak olan 27. dönem milletvekili genel seçimlerine eğitimci İkbal Okur’la giriyor.

İkbal Okur, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bayburt zorlu bir yer. Uzun yıllardan beri sosyal demokrat bir kişilik seçilememiştir. 16 Nisan günü Bayburt’un caddelerine bir yazı asılmıştı. ‘Bayburt birincilik sana yakışır’, ‘Bayburt’ta destan yazılacak bir şey yok’ diye. Biz sanatta mı, kültürde mi, insana hizmette mi birinciyiz? Böyle birşey yok. İşkur’un kapısında nöbet tutuyoruz. Bayburt tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisi var. Göç veren bir yer Bayburt, küçük aile çiftçiliği hayvancılığı bitirilmiş. Biz bu tarım girdilerini düşüreceğiz ve Bayburt’ta canlandıracağız. Bir çok projemizi tanıtacağımız geniş bir toplantı daha yapacağız. Güzel bir yarış olacak ve biz kazanacağız” dedi.

Kaldırımoğlu: “Biz kimseyi aldatmayacağız”

CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, parti binasında gerçekleşen aday toplantısında yaptığı konuşmada, CHP’nin Türkiye’nin her sorununa çözüm getirecek vaatleri olduğunu beliterek, “Biz bu bölgede halkın çocuğu olan, bu sorunları yaşayan bir arkadaşımızla siyaset yapma şansını yaşayacağız. Bayburt ekonomik olarak tükenmiş, sürekli göç veren bir il. Türkiye’de tek vekille temsil edilen tek il. Bunun sorumlusu memleketi 16 yıldır yöneten iktidardır. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce Erzincan mitinginde söyledi. Bayburt’ta 25 bin dönüm pancar alanları kapandı. Tablo ortada, biz bu eksiklikleri tamamlayacağız, diyoruz. Söz veriyoruz, mazotu düşüreceğiz, işsizliği önleyeceğiz. Tarımsal girdilerin maliyetlerini düşürüp üretimi canlandıracağız, göçü önleyeceğiz ” dedi.



"Bütün siyasi partilerin atası..."

Başta Muharrem İnce olmak üzere Bayburt’ta ve bir çok yerde adaylarının eğitimci olduğunu söyleyen ve eğitimcilerin soruna el koyacaklarını ifade eden Kaldırımoğlu, “İkbal Okur kardeşimiz uzun yıllar bu ülkeye insan yetiştirdi. Şimdi halk adına, halkın sorunları için işe soyundu. İnşallah verimli olur. Biz kimseyi aldatmayacağız. Kimseyi bize oy versin diye kandırmayacağız. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün 25 Nisan 1925’te bir sözü var, ‘Ulusuna yapamayacağı şeyleri vaat eden yalancı politkacılardan nefret ederiz’ diye. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bütün siyasi partilerin atası olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Biz devletin omurgasıyız” diye konuştu.

"Kutuplaşma sona erecek..."

Türkiye’nin baskı unsuruyla yönetildiğini, OHAL ve kanun hükmünde kararnamelerle bir devletin yönetilemeyeceğini söyleyen Kaldırımoğlu, “İnsanlar, özgür iradesini kullanmaya başladığı an sıkıntı yaşıyorlar. CHP’nin kuruluş iradesi ve Türkiye’yi yönetme anlayışıyla ters bu. Kimseyi kimliği, inancı, mezhebi dolayısıyla ayırmayız. Mevcut iktidar taraf oluyor, insanları kimlikleri ve inanç grupları üzerinden ayırıyor. Bu böyle gitmez. Düşünebiliyor musunuz atalarımız savaşmış, kazanmış, biz de torunları olarak bu ülkede yaşıyoruz. Senin özgürce yaşamana engel oluyor. ‘Şöyle konuşacaksın, böyle yapacaksın’ diyor. Böyle bir yaşam olur mu? Olamaz. Türkiye’de bir kutuplaşma vardır. Bunu aşacak olan, sona erdirecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın 6 yıl önce

Adam gibi adamdır ikbal hocam

Avatar
İlhan sizgen 6 yıl önce

Aydınlığa yüzünü dönen yiğit. Bayburt'lu arkadaşları selamlıyor ve başarılar diliyorum

Avatar
Sünür 6 yıl önce

Yürü ögretmek icin ömur vermis adam
Varsin olmasin satafat ve makam
Biliriz birisin halktan
Yuru caliskan ve hak bilen mutevazi adam..

Avatar
Ali nin hemserisi 6 yıl önce

Ali kardes 16 yildir iktidara oy veren ve halen hizmete muhtac olan bir Bayburt? Normal mi bu durum sence? Arkadas hakli, mutevazi ve durust bir adam olan Ikbal hocama oy verip arti bir de verdirsek bi yakinimiza degisim olmaz mi? Bir isik yakmaz miyiz?

Avatar
Ogrenci 6 yıl önce

Ikbal Hocam kiymetli bir insandir degerini bilelim, destegimizi eksik etmeyelim hemsehrilerim

Avatar
Ali Murat 6 yıl önce

Sayın başkan..Adayınıza bir diyeceğim yok da .Siz Bayburt da bu partinin başına geçeli 3-4 yıl oldu.Bu hizmete muhtac memlekette; Sanki her şey süt limanmış gibi.Gerek basında gerekse kamuoyunda bir tek beyanatınızı,duymadık.Bayburtun hayrına bir tek talebinizi işitmedik.Sizden ne çaba gördük ki Adayınızdan görelim.Adet yerini bulsun diye.aday tanıtıyorsunuz.

Avatar
Zihni 6 yıl önce

Ali Murat kardesim vakit karanliga kufretme vakti değil, vakit bir mum da sen yak vaktidir. Iktidar partisi adayini halk istedi diye mi gosterdi? Ona oy vereceklerin bir kismi da adeta adet yerini bulsun diye vermeyecek mi, bu yuzden degil mi rahatliklari? Bizi edilgen gormuyor mu bu tahakkum zihniyeti? Biraz on yargili olmamis misin?

Avatar
Adem 6 yıl önce

Sen bütün partilerin atasıyız, devletin omurgasıyız de millete yukardan bak sonrada kutuplaşma varmış memlekette diye dert yan. Siz kendinizde devletin omurgası olma cüretini nasıl bulursunuz. Kimsiniz Siz hayırdır eski ağalık düzeni, de çarlıkta, 28 şubat zihniyetide bitti hala anlamadınızmı? Siz bu kafayla devam edin,milletin aklıyla alay edin, milleti alevi sunni diye sınıflandırın sonra da kutuplaştırma var deyin yersense. Size ve ağa babalarınıza söylenecek çok şey var zaman la söyleriz. Bayburttan iki kıyamet geçse milletvekili çıkaramazsınız.