Bizim eğitim yıldızımız Emine Turan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün öncülüğünde gerçekleştirilecek, ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi''ne Bayburt’tan Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Emine Turan (15) seçildi. Bayburt’un “eğitim yıldızı” olacak olan Emine’nin hazin bir öyküsü var. Babasını 2.5 yaşındayken trafik kazasında kaybeden Emine, “Bayburt’tan bu projeye kabul edilen kişi olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Babası Başağa Turan'ı 12 yıl önce henüz 24 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında kaybettiklerini belirten Turan, ''Annem ve benden 2 yaş küçük erkek kardeşimle merkeze bağlı Polatlı köyünde yaşıyoruz. Annem beni ve kardeşimi okutmak için mücadele ediyor. Kendi ürünlerimiz olan süt, patates ve fasulye satarak geçimimizi sağlıyoruz'' dedi.  

Bizim eğitim yıldızımız Emine Turan

Emine TuranCumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün öncülüğünde gerçekleştirilecek, ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi''ne Bayburt’tan Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Emine Turan (15) seçildi. Bayburt’un “eğitim yıldızı” olacak olan Emine’nin hazin bir öyküsü var. Babasını 2.5 yaşındayken trafik kazasında kaybeden Emine, “Bayburt’tan bu projeye kabul edilen kişi olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Babası Başağa Turan'ı 12 yıl önce henüz 24 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında kaybettiklerini belirten Turan, ''Annem ve benden 2 yaş küçük erkek kardeşimle merkeze bağlı Polatlı köyünde yaşıyoruz. Annem beni ve kardeşimi okutmak için mücadele ediyor. Kendi ürünlerimiz olan süt, patates ve fasulye satarak geçimimizi sağlıyoruz'' dedi.

 

Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Emine Turan, şunları söyledi:

Turan, babasını 2.5 yaşındayken trafik kazasında kaybetti''Okulum köyümüze uzak olduğu için Sağlık Meslek Lisesine ait pansiyonda kalıyorum. Hafta sonları annem ve kardeşimin yanına gidiyorum. Derslerim iyi. Birinci dönemde takdir ve onur belgesi aldım. Okulumu bitirip kamu yönetimini okuyarak, idareci veya öğretmen olmak istiyorum. Daha iyi imkanlarla eğitim görüp, vatanıma ve milletime hizmet vermek istiyorum."

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.