Bizim düşünemediğimizi 'YÖK Üyesi' teklif etti

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Bayburt Üniversitesi’nin “Yeni Kampüs” olarak isimlendirdiği yerleşkeye “Bâbertî Kampüsü” isminin verilmesini teklif etti.

Bizim düşünemediğimizi 'YÖK Üyesi' teklif etti
Bayburt Postası - YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Bayburt Üniversitesi’nin “Yeni Kampüs” olarak isimlendirdiği yerleşkeye “Bâbertî Kampüsü” isminin verilmesini teklif etti. 

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen “IV. Hadisçiler İhtisas Toplantısı ve Ülkemizdeki Hadis Çalışmalarının Evrenselleştirilmesi Çalıştayı ve Ekmelüddin Baberti'nin Hadisçiliği Sempozyumu”na katılmak üzere Bayburt’ta gelen YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, yaptığı konuşmada, Bayburt Üniversitesi’nin “Yeni Kampüs” olarak isimlendirdiği yerleşkeye “Bâbertî Kampüsü” isminin verilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Hatiboğlu, programın yazılı olduğu davetiyede, sempozyumun “Yeni Kampüs” alanında yazılı olduğuna dikkat çekerek, “Bayburt Üniversitesi’nde çok güzel gelişmeler oluyor, üniversitemiz günden güne büyüyor. Yalnız kürsüye çıkmadan önce programın yapılacağı yerin “Yeni Kampüs” alanında yazılması dikkatimi çekti. Hâlbu ki, Bayburt’un yetiştirmiş olduğu çok önemli değerler var, ilim adamları var; Bunlardan Ekmelüddin Baberti’nin ismi bu yeni yerleşkeye verilebilir” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sempozyum 8 yıl önce

"Hatiboğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun hocamızın Bayburt için ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu, hadisçi kardeşlerimiz arasından bürokrasiye katılmış ne büyük bir kazanım olduğunu hepimiz müşahede etmiş oluyoruz." Bu şu demek Rektörün, YÖK olarak sonuna kadar arkasındayız.

Avatar
bayburt 69 8 yıl önce

YÖK YÖNETİM KURULU ÜYESİ cok guzel düşünmüş, Bu sempozyumu yapan kisiler de mutlaka onemli gördüler ki Ekmeluddin Baberti Sempozyumu yapmıştır. Böyle sempozyumlar yapan kim ise Allah razı olsun

Misafir Avatar
veli 8 yıl önce @bayburt 69

telaffuzu ne kadar zor bir isim, sakın sakın. isimde kesin Bayburt olmalı, dede korkut, yada Alpaslan TÜRKEŞ' de olabilir.

Beğenmedim! (5)
Avatar
MRTCLK1907 8 yıl önce

Gül gibi dede korkut ismi dururken ne gerek var telaffuzu zor isimlere.

Misafir Avatar
dede sultan 8 yıl önce @MRTCLK1907

ilahiyat fakültesine "baberti yakışır"zira ilahiyatçıların hocasının hocası"babertidir.!!
zaten dede korkut yerleşkede ismi var,tşk,ler

Beğenmedim! (1)
Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Kardeşim mevcut Üniversitenin adını dede korkut Üniversitesi koymak nerden çıktı. Bu isim değişikliği üniversiteyi büyütmez sadece tabela değişikliği ve kağıt başlıklarının değişikliğini getirir. Bayburt Üniversitesi olması şehrin var olan gücünü gösterir. Bu son yıllarda açılan üniversitelerin gelişmeleri isim değişikliği ile olmaz . Üniversiteyi geliştirme tüm Bayburt halkı ile olmalıdır.

Avatar
hakan 8 yıl önce

yeni yerleşkenin ismi zaten var. o da şair zihni kampüsü'dür. ama yeterli tanıtım olmadığı için pek bilinmiyor ve bu yüzden de yeni kampüs alanı olarak belirtiliyor.