Beşpınar, rengarenk oluyor

Bayburt’un Demirözü İlçesine bağlı Beşpınar Köyü’nün sıra dışı öğretmeni Emre Özel, eğitimde hayata geçirdiği başarılı projelerin ardından köy yaşamına da el atmaya başladı.

Beşpınar, rengarenk oluyor
Bayburt Postası - Bayburt’un Demirözü İlçesine bağlı Beşpınar Köyü’nün sıra dışı öğretmeni Emre Özel, eğitimde hayata geçirdiği başarılı projelerin ardından köy yaşamına da el atmaya başladı. Emre Özel, öğrencileri ile birlikte hayata geçirdiği proje ile köy meydanındaki evlerin tamiratlarını gerçekleştirerek her evi farklı bir renge boyadı.

"Bir Fırça Darbesi Tüm Dünyayı Renklendirir" parolasıyla hayata geçen ‘RengarenKöy Projesi’ hakkında kısa bir açıklama yapan Emre Özel, köy meydanından başladıkları projeyi köyün tamamında uygulacaklarını kaydetti.

Projede kendileriyle birlikte emek harcayan köy halkına ve projenin her aşamasında kendilerine destek veren Beşpınarlılar Derneği Başkanı Özgen Aktan’a teşekkür eden Emre Özel açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaz tatili demeden görevimize devam ettiğimiz köy okulumuzda öğrencilerimizle yeni bir projeyi bitirmenin keyfini yaşıyoruz. Köy meydanımızda bulunan evlerimizi restore ederek yeni bir görünüme kavuşturmak amacıyla tüm evleri ve bordür taşlarını rengarenk renkler ile boyadık eksik yerleri tamir ettik. 7'den 77'ye tüm köy sakinlerinin yardımıyla gerçekleştirdiğimiz projemiz ile artık köyümüz rengarenk bir görünüme kavuştu. Bundan sonraki hedefimiz tüm köyü bu şekilde boyamak. Projenin her aşamasında destekleri ile yanımızda olan Beşpınarlılar Derneği Başkanı sayın Özgen Aktan’a sonsuz teşekkürler.”

(Emre Özel'in Beşpınar Köyü'nü rengarenk eden projenin tanıtım için hazırladığı görüntüleri izlemek için tıklayınız...)

İlk projesi değil, son da olmaz!

Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Emre Özel, 2010 yılında atandığı Bayburt’ta bir öğretmenin istediğinde neleri başarabileceğini birden çok kez kanıtladı. İlk olarak okul hizmet binasının tadilatına öncülük eden Emre Özel, daha sonra Galaksi Tavanlı Bilim Sınıfı oluşturdu. Özellikle Fen Bilgisi dersinde büyük bir ivme kazanan okul öğrencileri TEOG sınavının Fen Bilgisi dersindeki başarılarıyla dikkat çekti.

Mesaisinin tamamını öğrencilerine harcayan ve onların daha iyi ortamlarda eğitim almalarını hedefleyen Emre Özel, 1985 yılında köy konağı amaçlı yapılan fakat günümüzde kullanılmayan yapıyı köyün çocukları için ‘köy odası’na çevirerek ismini ‘Kıraat Kafe’ koydu. Çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmak gibi hedefleri olan Kıraat Kafeyi köy çocukları çok yönlü kullanabiliyor.

Çalışmalarıyla köy halkının da takdirini kazanan Emre Özel, son olarak köyün genelini ilgilendiren özel bir pojeye imza attı. Köy meydanındaki evlerden başlayan tadilat ve boyama projesinin ilk aşaması tamamlandı. Köyün tamamında yapılması planlanan proje bitirildiğinde Beşpınar rengarenk bir görünüme kavuşacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 7 yıl önce

Değerli öğretmenimiz Emre ÖZEL' i takdir ediyorum. Memleketimizin böyle çalışkan, özverili eğitimcilere ihtiyacı var.