"Beslenme alışkanlıkları kültüre yön veriyor"

Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün düzenlediği ‘Geçmişten Günümüze Beslenme’ isimli konferansta, Anadolu medeniyetlerinin zengin mutfak mirası konuşuldu.

"Beslenme alışkanlıkları kültüre yön veriyor"
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün düzenlediği ‘Geçmişten Günümüze Beslenme’ isimli konferansta, Anadolu medeniyetlerinin zengin mutfak mirası konuşuldu.

Gökhan Budak Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katılan Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Şensoy, Anadolu’daki her medeniyetin kendine özgü bir beslenme tarzı geliştirdiğini, günümüzdeki Türk mutfağının bu tarzların bir toplamı olduğunu ifade etti. Tarih boyunca beslenme alışkanlıklarının kültürü biçimlendirdiğinin altını çizen Şensoy, Türk tarihindeki dönemleri aktararak, her döneme özgü beslenme alışkanlıklarını aktardı. Konferansta Hititlerden, Bizansa, Selçuklulardan Osmanlı İmparatorluğuna kadar birçok medeniyetin beslenme kültüründen ayrıntılara yer verildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek’in yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta bir ayrıntı paylaşan Şensoy, 1960-63 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan babası Nevzat Şensoy’dan ve Bayburt doğumlu olduğundan bahsetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.