“Benzeyerek değil, çeşitlilik katarak bütünleşin…”

Bayburt Üniversitesi’nin ilk mezunları için düzenlenen törende oldukça duygulu ve mesaj dolu bir konuşma yapan Rektör Murat Mollamahmutoğlu, üniversite öğrencilerine anlamlı ve yapıcı uyarılarda bulundu. Zaman zaman coşkulu alkışlarla kesilen konuşmada Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi’nin henüz bir yılını doldurduğunu belirtti. Mollamahmutoğlu, şunları söyledi: “Çağdaş Üniversiteler eğitim ve öğretimin yanı sıra, bilgi üreten, bilgiyi transfer eden ve bu yolla toplumla organik bağ kuran önemli kurumlardır. Bulundukları ilin, bölgenin ve ülkenin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkıda bulunurlar. Bu nedenle, bir bölgede ya da ilde, ilimizde olduğu gibi, üniversite rolü kadar önemlidir.

“Benzeyerek değil, çeşitlilik katarak bütünleşin…”

Gecede öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdiBayburt Üniversitesi’nin ilk mezunları için düzenlenen törende oldukça duygulu ve mesaj dolu bir konuşma yapan Rektör Murat Mollamahmutoğlu, üniversite öğrencilerine anlamlı ve yapıcı uyarılarda bulundu. Zaman zaman coşkulu alkışlarla kesilen konuşmada Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi’nin henüz bir yılını doldurduğunu belirtti. Mollamahmutoğlu, şunları söyledi: “Çağdaş Üniversiteler eğitim ve öğretimin yanı sıra, bilgi üreten, bilgiyi transfer eden ve bu yolla toplumla organik bağ kuran önemli kurumlardır. Bulundukları ilin, bölgenin ve ülkenin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkıda bulunurlar. Bu nedenle, bir bölgede ya da ilde, ilimizde olduğu gibi, üniversite rolü kadar önemlidir.

Rektör Mollamahmutoğlu'nun yaptığı konuşma sık sık coşkulu alkışlarla kesildiSevgili gençler, sizlerin üniversitemizden ve bulunduğunuz ilden beklentileriniz olduğu gibi, onlarında sizden beklentileri var. Taşkınlıklara asla izin vermeyin. Halkın huzurunu bozacak davranışlardan kaçının. Kültürel değerlere saygılı olun. Halk ile iletişim kurmaya çalışın. Beklentilerinizi anlatın, sorunlarınızı paylaşın. Kısaca, benzeyerek değil, çeşitlilik katarak bütünleşmeye çalışın.
 
Daha dün üniversiteye girmek kızıl elmanızdı; üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan düşünüz. Oysa bugün yüksek öğreniminizi tamamlamış bulunuyorsunuz. Buradaki eğitiminiz boyunca, başarılı bir şekilde mezun olmayı ve bir an önce meslek hayatına atılmayı hedeflediniz. Şimdi bunu başarmış bulunuyorsunuz. Ancak, üniversite eğitimi yalnızca bir başlangıçtır. Bu yuvada edindiğiniz bilgi ve deneyimle, yeniliklere ve değişimlere açık kimliğiniz ile toplumu zenginleştirmeli, sorumluluk bilinci ile hareket etmeli, çok çalışmalı, girişimci ve üretken olmalısınız. Unutmayın ki, yarın sizlerle şekillenecektir.

Mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyorduÜniversitemiz gerek fiziki koşullar, gerek idari ve akademik personeli ve gerekse üniversite olmanın sosyal ve kültürel koşulları bakımından önemli bir gelişim göstermiştir. Bayburt Üniversitesi bünyesinde Mühendislik, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Meslek ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır. Bu kapsamda, Mühendislik Fakültesi’nde 6 bölüm, Eğitim Fakültesinde mevcut bir bölüme ilave 4 yeni bölüm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 4 bölüm, Meslek Yüksek Okulunda mevcut 5 programa ilave 6 yeni program ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda da 1 program açılması için izin almıştır. 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı içinde öğrenci nüfusumuz bin 610 dur. Bu süreçte 10 olan idari personel sayısı 37’ye ve 25 olan akademik personel sayısı da 61’e ulaşmıştır. 15 Eylül 2008’de toplam personel sayımız 35 iken bugün 98’e ulaşmıştır.”

 

Coşkunun doruğa çıktığı an...

Bir başka mutluluk tablosuda trübünlerdeydi...

 

 

 

 

 

 

 

Bayburt Üniversitesi ilk mezunları toplu fotoğarf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi

 

 

 

 

 

 

 

 

Gecede son günlerin moda oyunu kolbastıda vardı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.