Bayburt’ta okul servisi şoförleri eğitim paneli

Bayburt'ta “Okul Servis Araç Sürücülerinin Eğitim Öğretim Hizmetleri Sürecindeki Rolleri” panel düzenlendi.

Bayburt’ta okul servisi şoförleri eğitim paneli
Bayburt Postası - Panel açılışında konuşan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, servis şoförlerinin panele yoğun katılım sağlamalarının konuyla yakından ilgili olduklarını ve bunun kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Servis sürücülerini eğitim-öğretim hizmetlerinin bir parçası olduklarını kaydeden Vali Pehlivan, “Öğrencilerin taşınması konusu eğitim öğretim sürecinin diğer bütün unsurları gibi çok önemlidir. Bütün servis şoförleri çok kritik bir görev yerine getiriyor. Çünkü can taşıyorsunuz. Öğrencilerimizi ilgili kural ve kaidelere uyarak evlerine veya okullarına sağ salim ulaştırmak gibi bir sorumluluğunuz var. Bu sorumluluklarını azami hassasiyet içinde yerine getirme gayreti içinde olan siz değerli servis şoförlerimize teşekkür ediyorum. Tabi bu işin diğer önemli ayağında denetleyici kurumlarımız var. Bu denetlemelerimiz zaman zaman sizleri zorluyor olabilir. Fakat şurası bilinmelidir ki; kesinlikle ceza keserek idare etmek gibi bir arzumuz, niyetimiz söz konusu değil. Eğer konu bu kadar hassas ve hayati ise taviz vermememiz gerekiyor. Bu da iletişim ve işbirliği içinde sorunların üstesinden gelinmesini gerektiren bir durum. Sizler kaide ve kurallara, yerine getirilmesi gereken iş ve işlemlere ne kadar hassasiyet göstererek yaklaşırsanız bu denetlemeleri gerçekleştiren arkadaşlarımız da sizlere ceza kesmek yerine teşekkür ederler. Bu konuda yerine getirilmesi gereken kriterleri büyük oranda sağladık, sağlayacağız. Diğer taraftan denetlemelerimize de devam edeceğiz.” dedi.

Servis şoförlerinin bir yönüyle amme hizmeti gördüklerini kaydeden Vali Pehlivan olumlu tavır ve davranışların, servislerin adeta bir aile ortamı gibi saygın ve güvenli bir ortam haline gelmesinin öğrencilerin bu hizmeti eğitimin bir parçası olarak benimsemesi açısından önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Vali Pehlivan sürücülerin aile ve okul ile yakın işbirliğinin karşılıklı memnuniyeti artıracağının altını çizdi.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise Bayburt Belediyesi olarak konuyla ilgili kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını dile getirdi. 

Öğrenci taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi amacıyla Bayburt Halk Eğitim Merkezi tarafından 223 okul servisi sürücüsüne 30 saatlik eğitim verildiğini bildiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Algan da verilen eğitim ile servis sürücülerinin iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının önemini kavramaları, ulaşım hizmetlerini gerçekleştirirken kurallara uymaları ve trafik kazalarının nedenleri hakkında bilgi sahibi olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Trafik güvenliği hakkında yapılan sunumların ardından son bulan panele Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, köy muhtarları ve servis şoförleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.