Bayburt’ta “Beyaz Bayrak”lılar arasında

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılından itibaren yürütülen proje kapsamında, bu güne kadar temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip 68 ilden 1354 okul Beyaz Bayrak ve sertifikayla ödüllendirilmişti. 3 yıldır devam eden projede; Bayburt’tan “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okul bulunmuyordu. Nihayet, 2 okulumuza bu projeyi simgeleyen Beyaz Bayrak çekildi. Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan okullarımız Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Projeye katılarak Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımıza sertifikaları, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı ve İl Sağlık Müdürü Dr. K. Kadri Karaoğlu tarafından verildi. Projede başarıyı temsil eden Beyaz Bayrak, öğrencilerin katılmadığı törende yöneticiler tarafından okul direğine çekildi.  

Bayburt’ta “Beyaz Bayrak”lılar arasında

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı ve İl Sağlık Müdürü Dr. K. Kadri KaraoğluMilli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılından itibaren yürütülen proje kapsamında, bu güne kadar temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip 68 ilden 1354 okul Beyaz Bayrak ve sertifikayla ödüllendirilmişti. 3 yıldır devam eden projede; Bayburt’tan “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okul bulunmuyordu. Nihayet, 2 okulumuza bu projeyi simgeleyen Beyaz Bayrak çekildi. Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan okullarımız Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Projeye katılarak Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımıza sertifikaları, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı ve İl Sağlık Müdürü Dr. K. Kadri Karaoğlu tarafından verildi. Projede başarıyı temsil eden Beyaz Bayrak, öğrencilerin katılmadığı törende yöneticiler tarafından okul direğine çekildi.  

Yöneticiler, 3 yıl sonra gelen Beyaz Bayrak ile poz verdiProjede okulların temizlik ve hijyeni kontrol ediliyor; okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınıyor. 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen Beyaz Bayrak ile birlikte sertifika veriliyor.

Okullarımızın kazandığı bu sertifika 2 yıl süreyle geçerliliğini koruyacak ve bu okullarımızın her anlamda eğitim ve öğretim için eksiksiz olduğunu temsil edecek. Bu süre içerisinde kontroller devam edecek. Kontrollerde temizlik ve hijyen eksikliği tespit edildiği taktirde, verilen sertifika ve Beyaz Bayrak geri alınacak.

EDİTÖRÜN NOTU: Bayburt Postası’nın “özel” olarak ilgilendiği bu projede başarılı olan ve Türkiye genelinde oluşan uzun listeye 2 tanede olsa Bayburt’un adını yazdıran Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesini tebrik ediyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.