'Bayburtlu Ünlü Halk Şairleri' kitabı yayınlandı

Yayımladığı eserlerle Bayburt’un tarihi ve kültürel kimliğine büyük katkılar sağlayan Bayburt Üniversitesi, yayınlarına yeni bir kitap daha ekledi.

'Bayburtlu Ünlü Halk Şairleri' kitabı yayınlandı
Bayburt Postası - Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Bayburtlu Ünlü Halk Şairleri” kitabı yayımlandı.

Bayburt’un edebi kimliğini tanıtan bu önemli eser, daha çok Avrupa kültürüne ve değerlerine ilgi duyan yeni neslin, kendi kültürüne ait değerleri tanıması düşünülerek; her seviyedeki okuyucu için özellikle orta öğretim düzeyindeki öğrenciler için günlük kullanıma uygun bir şekilde öğretici ve tanıtıcı bir çalışma olması hedeflenerek hazırlandı.  

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun kitap için yazdığı takdim yazısında; “Bayburtlu Ünlü Halk Şairleri” adlı eser dizisi, halk edebiyatımızın en güzel örneklerini teşkil eden ve Bayburt’un edebi çevresini tanıtan değerli bir çalışmadır. Bayburtlu halk şairlerinin şiir dünyalarını ele alan bu çalışma, her şair için ayrı bir kitaptan meydana gelmiştir" dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, bu titiz çalışmadan dolayı eserin yazarı Prof. Dr. Hamdi Güleç'e, Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi personellerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


‘Bayburtlu Ünlü Halk Şairleri’ adlı eserin yazarı Prof. Dr. Hamdi Güleç ise, "Bayburt; âşıklar, halk şairleri diyarıdır. Bayburt’ta pek çok halk şairi yetişmiştir. Bunların içinde en önemlileri Zihnî, Celâli ve Hicrânî’dir. Bunlarla beraber bu eserde Bayburtlu ünlü halk şairlerinden on âşık tanıtılıyor" dedi.

Özellikle eserin yayınlanmasında Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un çok büyük desteğinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hamdi Güleç; Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi akademik ve idari personellerine ve kitapların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HALİS 4 yıl önce

KİTABI NEREDEN TEDARİK EDEBİLİRİZ ?

Avatar
Bilal AKKOYUNLU 4 yıl önce

Halk şairi Hafız Süleyman Ruhinin Torunu olarak gurur duydum. Çok kıymetli bir eser olmuş emeği geçen herkese teşekkürler