Bayburtlu üniversite öğrencileri Fırat Kızıltuğ'la buluştu

Bayburtlu üniversite okuyan gençler İstanbul'daki geleneksel kahvaltılarına bir yenisini daha ekledi.

Bayburtlu üniversite öğrencileri Fırat Kızıltuğ'la buluştu
Bayburt Postası - Her biri önemli üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ve hem ülke hem Bayburt için gelecek vaad eden üniversiteli gençlerin konuğu bestekar, müzisyen, udi, viyolonsel sanatçısı Fırat Kızıltuğ oldu.

Organizasyonda büyük emekleri olan Samet Kocabey ve Fahriye Kaymaz konuşmalarında toplulukları ile ilgili etkinliklerinden, programlardan bahsettiler. Konuşmalarını, "Aileden ve memleketten yüzlerce kilometre uzakta tek başına kalmanın zorluğundan ve bu zorlukları siyasi bir amaç gütmeden birleşen topluluğumuz olan 'büyük ailemiz' olarak azaltmayı hedefliyoruz. Çok farklı bölümlerde okuyan arkadaşlarımızla biz geleceğin öğretmenleri, işletmecileri, hekimleri, ilahiyatçıları, avukatları, sosyologları, mühendisleri olacağımız için mutluyuz. Biz hep birlikte güzeliz. Gelecek biziz" diyerek bitirdiler.

Gençler, "Fırat Dedeleri" ile Bayburt, Türk Musikisi ve edebiyat üzerine sohbet etti. Bayburt Şikesteleri'ni Abdulkadir Aydın sesinden dinledikten sonra Fırat Kızıltuğ şikestelerini açıkladı. Kızıltuğ üç katılımcıya Bayburt Şikesteleri kitabını imzalayarak armağan etti. Anılarından bahseden Kızıltuğ; "Bayburt'tan çıktığım yaşa kadar tarlalardan yemlik, tumplardan kuzu kulağı, maduk yemeğe alıştım. Bunlarla büyüdüm ben. İçimde Bayburt'a karşı sürekli bir özlemim var. Tedavi edilemeyen bir hastalık gibi. Varna Nehri'ni gördüğümde yüzümü yıkamaya giderken bir arkadaşım 'nereye gidiyorsun' diye sordu. Döndüm ve "Çoruh'a gidirem" dedim. Bir Bayburtlu için tüm nehirler ve sular Çoruh'tur. Benim için "Fırat gibi doğdu, Çoruh gibi yaşadı" diyorlar. Bu tabir hoşuma gidiyor. Kitap ismi olmayı bekliyor.

Gençleri kırmayarak Kürdîlihicazkâr makamından "Gözlerin mavi mine vuruldum perçemine" şarkısını seslendirdi. Gençlere öğüdü ise; "flüt, ney, kaval, saz vs. bir çalgı öğrenin ve çalın. Ailenizin bir şarkısı olsun. Bir Avusturyalı bir Alman eline çalgı aleti alıp çalarak şarkılar söylerken Türkler suskun dinlemesin" oldu.

Katılımından dolayı Fırat Kızıltuğ adına Şehit Osman Dağı'na dikilen fidanın sertifikasını Şeyma Kalkan takdim etti. Fırat Kızıltuğ, özellikle Bayburt Şikesteleri'ni ithaf ettiği Şehit Osman Tepesi'nde bir ağacının olmasına çok mutlu oldu. Sürprizi yapan öğrencilere çok çok teşekkür etti. 

Kahvaltıda katılımcılar keyifli zamanlar geçirdi.

Haber: Sinem Ayaz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.