Bayburt Üniversitesi’nin Google karnesi

Bayburt Postası - İnternet dünyasının en popüler arama motoru Google’ın verilerine göre, son kurulan 9 üniversite arasında, Bayburt Üniversitesi, arama sonuçlarında en fazla anahtar kelimeye sahip olan üniversitelerden biri oldu. 2008 yılında üniversite bulunmayan 9 vilayete üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınmasıyla birlikte kurulması kesinleşen Bayburt Üniversitesi, o tarihten itibaren Google’ın arama istatistiklerine göre en fazla anahtar kelimeye sahip 4’üncü üniversite oldu.

Bayburt Üniversitesi’nin Google karnesi

Google verilerine göre Bayburt Üniversitesi...Bayburt Postası - İnternet dünyasının en popüler arama motoru Google’ın verilerine göre, son kurulan 9 üniversite arasında, Bayburt Üniversitesi, arama sonuçlarında en fazla anahtar kelimeye sahip olan üniversitelerden biri oldu. 2008 yılında üniversite bulunmayan 9 vilayete üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınmasıyla birlikte kurulması kesinleşen Bayburt Üniversitesi, o tarihten itibaren Google’ın arama istatistiklerine göre en fazla anahtar kelimeye sahip 4’üncü üniversite oldu.

14 milyon 500 bin arama sonucuyla Tunceli Üniversitesi’nin birinci görüldüğü sıralamada, 12 milyon 300 bin arama sonucuyla Şırnak Üniversitesi ikinci, 11 milyon 900 bin arama sonucuyla Hakkari Üniversitesi üçüncü ve 11 milyon 200 bin arama sonucuyla Bayburt Üniversitesi ise dördüncü sırada görüldü.

Gümüşhane ve Yalova üniversitelerinin ilk 5’te yer almadığı sıralamada, Bartın Üniversitesi 9 milyon 790 bin arama sonucuyla beşinci, Ardahan Üniversitesi 8 milyon 500 bin arama sonucuyla altıncı, Gümüşhane Üniversitesi 4 milyon 150 bin arama sonucuyla yedinci sırada yer aldı.

En çok okunan haber!

Google’ın arama trendlerine göre 2008 yılından itibaren Bayburt Üniversitesi ile ilgili en çok ilgi gören haber “Bayburt Üniversitesi’nde ihale operasyonu” başlıklı haber oldu. Temmuz 2011 yılında üniversiteye yönelik başlatılan ihale operasyonu ile ilgili hurriyet.com.tr’den yayınlanan haber web aramalarında en çok ilgi gören haber olurken, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında internethaber.com’da yayımlanan “Bayburt Üniversitesi’nde yeni öğretim yılı” başlıklı haber en çok ilgi gören ikinci haber, zaman.com.tr’de yayımlanan “Bayburt Üniversitesi şehre bir çok yenilik getirdi” başlıklı haber üçüncü oldu.

Tüm zaman içinde gösterilen ilgi sıralamasına bakıldığında ise Bayburt Üniversitesi’ne yönelik web üzerinde yapılan aramalar, en çok 2010 yılının Ağustos ayında zirve yaptı.

Diğer yandan bayburtpostasi.com.tr’nin arama istatistikleri daha farklı sonuçlar verdi. Google’ın arama trendlerinin aksine bayburtpostasi.com.tr’nin arama trendlerinde üniversiteye yönelik en çok ilgi gören haberler, üniversitenin öğrenci sayısını içeren haberler oldu. Her yıl öğrenci nüfusu artış gösteren üniversitenin burslu öğrenci sayısı, üniversite bünyesindeki toplam öğrenci sayısı ve akademisyen sayısını içeren haberler en çok okunanlar sıralamasında ilk sıralarda görüldü.

Öte yandan arama motoru Google’dan bayburtpostasi.com.tr'ye en çok yönlendirilen anahtar kelimeler sıralamasında Bayburt Üniversitesi ikinci sırada yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.