Bayburt Üniversitesi'ne yeni yüksekokul geliyor

Yüksek Öğretim Kurulu, Bayburt Üniversitesi'nde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılmasına onay verdi.

Bayburt Üniversitesi'ne yeni yüksekokul geliyor
Bayburt Postası -  Yüksek Öğretim Kurulu, Bayburt Üniversitesi'nde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılmasına onay verdi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı açıklamada, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu'nun üniversitelerini ziyaretiyle gündeme alınan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun, YÖK onayından geçtiğini belirtti.

Bu yüksekokulla üniversitede inovasyon alanındaki bölümlerin açılmasının sağlanacağını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Muhasebe ve Finansal Yönetim, Bankacılık ve Sigortacılık, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Sosyal Hizmetler gibi bölümlerin faaliyete geçmesi planlanıyor. Bu ise 2023 vizyonumuzda Bayburt Üniversitesinin gelişmesine ve öğrenci sayısının artmasına imkan verecektir. Yeni Yüksekokulumuzun Bayburt'umuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreç içerisinde desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Genel Kurulu üyeleri ve Bayburt Milletvekilimiz Sayın Naci Ağbal'a teşekkür ederiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yuksekokulli 9 yıl önce

Simdi bu bolumler en iyi bolumler olacak... Cunku insanlarin su an ihtiyaci oldugu alanlar bunlar... Bayburtumuz hızla büyüyor.ve artik universiteden olumsuz degil olumlu haberler geliyor halka..

Avatar
AKD 9 yıl önce

Bu bir hizmettir.. Fakat bunu iyiye, doğruya kullanmamız gerekiyor. Bayburt il oldu ev sahiplerine, toprak sahiplerine yaradı. Bayburt'a Üniversite geldi kiralar 200-300 TL arası iken 700-800 TL oldu. Umarım bu MYO'larda bize eksi olarak dönmez.