Bayburt Üniversitesi’nden “Sosyal Dönüşüm Projesi”

Bayburt Postası – Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, "Sosyal Dönüşüm Projesi" başlattıklarını açıkladı. “Haydi Dünyada Görmek istediğin Değişim Sen Ol..!” sloganı ile başlatılan projenin amacını toplumun her kesimiyle kaynaşma çabası olarak sunan Rektör Mollamahmutoğlu, Ramazan ayı boyunca akşamları her platformda üniversiteyi konuşmak istediklerini söyledi. “Sizlerin bizden ve bizlerin sizden beklentilerini bir potada eritmek ve umut dolu yarınlara yelken açmak istiyoruz” diyerek vatandaşları projeye davet eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, uzun yıllar üniversite ile bütünleşemeyip, bu eksiklikten dolayı çok şey kaybeden Diyarbakır, Sivas ve Erzurum’u örnek göstererek şunları söyledi:

Bayburt Üniversitesi’nden “Sosyal Dönüşüm Projesi”

Bayburt Üniversitesi’nden Sosyal Dönüşüm ProjesiBayburt Postası – Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, "Sosyal Dönüşüm Projesi" başlattıklarını açıkladı. “Haydi Dünyada Görmek istediğin Değişim Sen Ol..!” sloganı ile başlatılan projenin amacını toplumun her kesimiyle kaynaşma çabası olarak sunan Rektör Mollamahmutoğlu, Ramazan ayı boyunca akşamları her platformda üniversiteyi konuşmak istediklerini söyledi. “Sizlerin bizden ve bizlerin sizden beklentilerini bir potada eritmek ve umut dolu yarınlara yelken açmak istiyoruz” diyerek vatandaşları projeye davet eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, uzun yıllar üniversite ile bütünleşemeyip, bu eksiklikten dolayı çok şey kaybeden Diyarbakır, Sivas ve Erzurum’u örnek göstererek şunları söyledi:

“Kıymetli hemşerilerim, bir üniversitenin bir toplum için neden gerekli olduğunu kavrayamayan ve onunla her alanda kaynaşma çabası gösteremeyen toplumların gelişimi ve başarısı söz konusu değildir. Yapılacak olan her girişim ve faaliyette üniversite ile beraber olmaya çalışalım. Hiçbir zaman elimizden geleni yapıyoruz deme tuzağına düşmeyelim. Bunun zaten bir anlamı da yok. Önemli olan gerekli olanı beraberce başarmamızdır.

Gelin bir fark yaratalım. Erzurum, Diyarbakır, Sivas gibi uzun yıllar üniversitesiyle bütünleşemeyip sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümü geciktirme tuzağına düşerek yıllarını kaybedenlerden olmayalım.

Kar taneleri doğadaki en nazik şeylerdir. Ancak, birbirine yapıştıklarında neler yapabildiklerine bir bakın.”


Yeni Öğrenciler emin ellerde

31 Ağustos tarihinde başlayan kayıtlar hakkında açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okuluna yeni dönem için 787 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığını hatırlatan Rektör Mollamahmutoğlu, hiçbir öğrenci ve velinin mağdur olmaması tüm hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

Bayburt Postası’nın daha önce gündeme getirdiği “Öğrencileri Kim Karşılayacak” sorusuna açıklık getiren Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt Otogarında bir danışma bürosu açıldığını ve böylece Bayburt’un misafirperverliğini şehrin girişinde göstereceklerini söyledi.

Kayıt merkezlerini bizzat dolaştığını ve kayıtlar sırasında herhangi bir aksaklık olmaması için tüm detayları düşündüklerini ve uygulamaya geçirdiklerini söyleyen Rektör Mollamahmutoğlu, irtibat bürosunun yanı sıra otogardan üniversiteye ulaşım konusunda Bayburt Dolmuşçular Derneği ile daha hassas ve seri davranılması konusunda görüştüklerini açıkladı.

Bayburt Üniversitesi ayrıca, şehrimize yeni gelen öğrencileri Bayburt Üniversitesi logolu çanta ve kalem hediyesi ile karşılıyor.

ÖSYM Tercih kılavuzu baskısına geciken Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin, ÖSYM’nin hazırlayacağı ek kontenjan kılavuzunda yer alacağını açıklayan Rektör Mollamahmutoğlu, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bu iki fakültemize ek kontenjanla kayıt yapılacak. Bu iki fakültemizin kontenjanları, ilk kayıtlar tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin yayınlayacağı ek kontenjan kılavuzunda yer alacak. Bu açıklamanın ardından tercihler doğrultusunda öğrenci kayıtları yapılacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.