Bayburt Üniversitesi’nden 'Kudüs' konulu konferans

Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Kudüs meselesini İslamafobi bağlamında açıklayan bir konferans verdi.

Bayburt Üniversitesi’nden 'Kudüs' konulu konferans
Bayburt Postası - Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinin ardından, 'İslamafobi' konusu yeniden gündeme geldi. Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Kudüs meselesini İslamafobi bağlamında açıklayan bir konferans verdi.

ABD'nin Kudüs konusundaki yaklaşımı Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinde tepkiye neden olurken, Bayburt Üniversitesi de duruma ilişkin bir bildiri yayımlamanın yanı sıra, akademik etkinlikler düzenlemeye başladı.

Bu çerçevede, meselenin ardındaki gerçekleri öğrencilere ve kamuoyuna anlatmak üzere, Bayburt Üniversitesi’nin davetlisi olarak şehre gelen Prof. Dr. Alıcı, ‘Batının İslama ve Müslümanlara Bakışı ve Kudüs’ isimli konferans verdi. Gökhan Budak Salonu’nda gerçekleşen konferansta, Kudüs’ün asırlardır İslam medeniyetinin kutsal mekanları arasında yer aldığını anlatan Alıcı, söz konusu kararı haddini aşan bir tavır olarak niteledi. 

Özellikle Batı Avrupa ve Amerika’da İslam düşmanlığının ileri boyutlara ulaştığının altını çizen Alıcı, Kudüs üzerinden bir çatışma ortamı yaratılmaya çalışıldığını ve tüm Müslümanların bu duruma karşı ortak tavır sergilemesi gerektiğini belirtti. Alıcı, Kudüs’ün her Müslümanın ayrı ayrı sorumluluğunda bulunduğunu ifade ederek, galeyana ve tahriklere gelmeden meşru müdafaa sergilemelerini talep etti.

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun da katıldığı konferansa, akademisyenlerin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar da yoğun ilgi göstererek, karara karşı tepkilerini ortaya koydu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.