Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK'tan 'Bireysel Genç Girişimci’ desteği aldı

Bayburt Üniversitesi, Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bayram, ‘TÜBİTAK-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’ kapsamında ‘Bireysel Genç Girişimci’ desteğini almaya hak kazandı.

Bayburt Üniversitesi, TÜBİTAK'tan 'Bireysel Genç Girişimci’ desteği aldı
Bayburt Postası - TÜBİTAK'a sunulan proje kapsamında; alınan destekle bir Biyoteknoloji Şirketi kuracaklarını ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Sinan Bayram; kurulacak olan bu şirkette Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gıda Mühendisliği Programından iki yüksek lisans öğrencisinin istihdam edileceğini söyledi.

TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje kapsamında 200 bin lira desteklemenin alındığını belirten Bayram, bir yıl sürecek olan bu projede; Bayburt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mikrobiyoloji Laboratuvarında daha önce üretmiş oldukları ve endüstriyel öneme sahip pigmentleri; ilaç, gıda ve kozmetik sanayisi gibi farklı alanlarda pazarlamayı ve bu vesile ile ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun başta olmak üzere, tüm akademik ve idari paydaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Bayram, çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini sağlayan ‘TÜBİTAK-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’ ile fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zübeyir 4 yıl önce

Helal olsun

Avatar
ALOŞ 4 yıl önce

Bir de söyleniyor ki Rektör çalışmıyor. Hatta yanlı eleman alıyor. Bayburt lular alınmıyor diye. Üniversite ilerlediği çalışmalardan belli değil mi?