Bayburt Üniversitesi Rektöründen esnafa uyarı

Akşam çaylarını halkla birlikte içen Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ve ekibi üniversiteyle halkın kaynaşmasını sağlıyor. Her gün başka bir mahalle ya da çayevinde halkla buluşan üniversite yetkilileri, vatandaşlardan gelen sorularını cevaplayıp üniversite hakkında bilgiler veriyor. Kasaplar Çarşısı'nı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, CİHAN Haber Ajansına yaptığı açıklamada, esnaftan şehre yeni gelecek öğrenciler için ev kiralarını yüksek tutmamalarını istedi. Kiralar konusunda piyasa şartlarının gözetilmesini isteyen Mollamahmutoğlu, öğrencilerin rant kapısı olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bayburt Üniversitesi Rektöründen esnafa uyarı

Bayburt Üniversitesi Rektöründen esnafa uyarı...Akşam çaylarını halkla birlikte içen Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ve ekibi üniversiteyle halkın kaynaşmasını sağlıyor. Her gün başka bir mahalle ya da çayevinde halkla buluşan üniversite yetkilileri, vatandaşlardan gelen sorularını cevaplayıp üniversite hakkında bilgiler veriyor. Kasaplar Çarşısı'nı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mollamahmutoğlu, CİHAN Haber Ajansına yaptığı açıklamada, esnaftan şehre yeni gelecek öğrenciler için ev kiralarını yüksek tutmamalarını istedi. Kiralar konusunda piyasa şartlarının gözetilmesini isteyen Mollamahmutoğlu, öğrencilerin rant kapısı olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

Mollamahmutoğlu, "Öğrenci sayısını artmasıyla zaten herkes alacağını almış olacak. Öğrenci sayısı 5 ila 10 bine çıktığında talep doğrultusunda birçok şey de kendiliğinden ucuzlayacak." dedi.

Mollamahmutoğlu, üniversitede yapılacak işleri Bayburt esnafına yaptırmak istediklerinin altını çizerek, ziyaretleri ve akşam çaylarını bu nedenle düzenlediklerini ifade etti.

Yine CİHAN Haber Ajansı’na esnaf adına konuşan Mehmet Yılmaz ise öğrencileri rant kapısı gibi görme yanlışı içerisine girmeyeceklerini, aksi halde üniversite akademik personel ve öğrenci ticaretinin dışarıya kayacağını vurguladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.