Bayburt Üniversitesi öğrencileri gelmeye başladı

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nde kayıt işlemleri başlıyor. Kayıtlar öncesinde çok sayıda öğrenci ve ailesi Bayburt’a gelmeye başladı. 2008 – 2009 Yılını Bin 610 öğrenci ile kapatan Bayburt Üniversitesi’nin yeni yılda daha kalabalık bir öğrenci grubuna hizmet vereceği haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Buna göre Bayburt Üniversitesi 2009-2010 yılında 2500 üniversite öğrencisini barındıracak. 2009-ÖSS sonucunda üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuracak. Kayıt için belirlenen gün adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor.

Bayburt Üniversitesi öğrencileri gelmeye başladı

Bayburt Üniversitesi öğrencileri gelmeye başladıBayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nde kayıt işlemleri başlıyor. Kayıtlar öncesinde çok sayıda öğrenci ve ailesi Bayburt’a gelmeye başladı. 2008 – 2009 Yılını Bin 610 öğrenci ile kapatan Bayburt Üniversitesi’nin yeni yılda daha kalabalık bir öğrenci grubuna hizmet vereceği haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Buna göre Bayburt Üniversitesi 2009-2010 yılında 2500 üniversite öğrencisini barındıracak. 2009-ÖSS sonucunda üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuracak. Kayıt için belirlenen gün adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor.

Adaylar kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecek. Bildirilen süre içinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek.

Bu arada, ÖSYM'nin hazırladığı 2009 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan uyarılara göre, “Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak” zorunda.

Kayıtlarda Nüfus Cüzdanı İstenmeyecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite rektörlüklerine gönderdiği “Üniversite kayıtları” konulu genelgede belirtildiği üzere kayıtlar sırasında öğrencilerden yükseköğretim kurumları tarafından “Nüfus cüzdanı” ve “İkamet belgesi” istenmeyecek. Bu verilere ulaşmak için sadece T.C Vatandaşlık Numarası bilgisi istenecek.

Öğrencilerden “Öğrenim katkı bedeli” haricinde de her ne ad altında olursa olsun hiçbir ücret talep edilmeyecek.

Kayıt için adaylar bizzat üniversiteye başvuracak. Postayla kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar hak iddia edemeyecek. Üniversiteler, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.

Bayburt Üniversitesi Ek Yerleştirme

Öte yandan, üniversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

Üniversiteler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildirecek. Buna göre ek yerleştirme başvuru tarihleri ise ÖSYM tarafından duyurulacak.

ÖSS merkezi yerleştirme sonucuna göre üniversitelerde lisans programlarında 26 bin 643, ön lisans programlarında 61 bin 959 kontenjan boş kaldı.

Bayburt Üniversitesi’nde doluluk oranı ise son başvurularla birlikte yüzde 85’e ulaştı. Lisans kontenjanı tamamen dolan Bayburt Üniversitesi’nin, sadece Ön Lisans için 191 kişilik boş kontenjanı kaldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.