Bayburt Üniversitesi öğrenci sayısı 2 bin 500’e çıkıyor

Bayburt Postası - 2008 – 2009 Yılını  Bin 610 öğrenci ile kapatan Bayburt Üniversitesi’nin yeni yılda daha kalabalık bir öğrenci grubuna hizmet vereceği açıklandı. Buna göre Bayburt Üniversitesi 2009-2010 yılında 2 bin 500 üniversite öğrencisini barındıracak. Konu ile ilgili müjdeli haberi Bayburtlularla paylaşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, “Üniversite kampusu için yapmış olduğumuz projeler tamamlanmış, yapım aşamasına gelmiş durumdadır. Bu yeni gelişmelerle YÖK Yönetimine sunduğumuz bilgiler ışığında Bayburt Üniversitesinin 2009–2010 kontenjanı oldukça artırıldı. Bu müjdeli haberi tüm Bayburtlu hemşerilerimizle paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” Dedi. Rektör, bu sayının daha da artabileceğini söyledi. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, konu ile ilgili şunları söyledi: 

Bayburt Üniversitesi öğrenci sayısı 2 bin 500’e çıkıyor

Bayburt Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 2 Bin 500’e çıkıyorBayburt Postası - 2008 – 2009 Yılını  Bin 610 öğrenci ile kapatan Bayburt Üniversitesi’nin yeni yılda daha kalabalık bir öğrenci grubuna hizmet vereceği açıklandı. Buna göre Bayburt Üniversitesi 2009-2010 yılında 2 bin 500 üniversite öğrencisini barındıracak. Konu ile ilgili müjdeli haberi Bayburtlularla paylaşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, “Üniversite kampusu için yapmış olduğumuz projeler tamamlanmış, yapım aşamasına gelmiş durumdadır. Bu yeni gelişmelerle YÖK Yönetimine sunduğumuz bilgiler ışığında Bayburt Üniversitesinin 2009–2010 kontenjanı oldukça artırıldı. Bu müjdeli haberi tüm Bayburtlu hemşerilerimizle paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” Dedi. Rektör, bu sayının daha da artabileceğini söyledi. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, konu ile ilgili şunları söyledi: 

Bayburt Üniversitesi

“2009–2010 Eğitim Öğretim yılına tam hazır bir şekilde kampus düzenlemesi, peyzajıyla birlikte fark yaparak girmek istiyoruz. Mevcut yeni kurulan üniversiteler arasında ilki başardık. Daha önce belirlediğimiz slogan dahilinde, her gün bir ilki başarmak zorundayız. Ve bu doğrultuda büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda da Bayburt Üniversitesinin gelişimine, büyümesine hep birlikte tanık oluyoruz.

1610 olan öğrenci sayımızın 2 bin öğrenci olacağını hedeflemiş ona göre de çalışmalarımıza devam ediyorduk. YÖK’ün 09.07.2009 tarihindeki toplantısında kontenjanların artırımı konusu gündeme geldiğinde bizim de Bayburt Üniversitesi olarak fiziki anlamdaki gelişmelerimiz göz önüne alınarak, yeni eğitim ve öğretim yılında 2 bin 500 öğrenci kontenjanımız oldu.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat MollamahmutoğluBu artışla, üniversitemizde oluşabilecek Öğretim Görevlisi açığını, diğer illerin üniversiteleri  ile oluşturacağımız ortak ders ortamında, video konferans sistemiyle çözüme kavuşturacağız.

Bayburt Üniversitemizin fiziki mekanlarını çok hızlı bir şekilde tamamlayabilirsek 2 bin 500 olarak belirlenen öğrenci sayımız daha da aratacaktır. Tüm bu gelişmeler neticesinde Bayburtlu hemşerilerimizin bu değişime ayak uydurmak için hazırlıklı olmalarını, artan öğrenci sayısına paralel öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli donanım, işyeri ve hazırlıklarını yapmalarını özellikle bekliyor, Bayburt’a ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.