Bayburt Üniversitesi'nin yeni fakültesi Resmi Gazete'de

Bayburt Üniversitesi'ne bağlı Sanat ve Tasarım Fakültesi resmen kuruldu.

Bayburt Üniversitesi'nin yeni fakültesi Resmi Gazete'de
Bayburt Postası - Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte ile yüksekokulların kurulması ve kapatılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Akdeniz Üniversitesine bağlı Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Amasya Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bayburt Üniversitesine bağlı Sanat ve Tasarım Fakültesi, İnönü Üniversitesine bağlı Hemşirelik Fakültesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesi ve Mersin Üniversitesine bağlı Hemşirelik Fakültesi kuruldu.

Amasya Üniversitesine bağlı Sağlık Yüksekokulu ise kapatıldı.

Söz konusu karar, Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesine göre alındı.

Rektör Coşkun: "Bayburt’un kültür ve sanat tarihine önemli katkılar sağlayacak"

Konu ile ilgili açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin 3 Temmuz 2017 tarihli ve 2017/10549 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanmasının kendilerini sevindirdiğini ayrıca Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Bayburt’un kültür ve sanat tarihine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
 
Sanat ve Tasarım Fakültesinde; farklı disiplinlerde eğitim verileceğini ve bu disiplinlerin Bayburt ve Üniversitemize yeni kazanımlar sağlayacağını dile getirdi.
 
Rektör Coşkun, “Üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi aşamasında geçmişte olduğu gibi bugün de güçlü desteklerini bizlerden ve şehrimizden esirgemeyen ve her fırsatta üniversitemizi daha güçlü yarınlara taşıyabilmemiz için yanımızda olan başta  Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’a, Hemşehrimiz Maliye Bakanımız sayın Naci Ağbal’a, YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve Milletvekilimiz sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na teşekkür ederek, yeni fakültemizin Bayburt’umuza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a z i z 7 yıl önce

Nasil bir sacmaliktir.insanoğlunun binde 2 si ozel yeteneklidir.bu ulkede kactana guzel santla ilgili fakulde var.yillarin ktü ve ataturk guzel sanatlar fakulteleri egitimci ve ogrenci bulmakta zorlanirken.biz bayburt universitesine guzel santlr fakultesi aciyoruz.diger sehirlerde bunun alt yapisini hazirladikdan sonra bu ise baskoydular...yani ilk once guzel sanatlar anadolu lisesi acilir ve kendi cevrendeki cocuklari guzel santlar fakultesinin alt yapisi olarak hazirlarsin ve yelpaze genisler cevre iller vede kaliten arttikca tum turkiyedeki yetenekli ogrencilerin talep merkezi olursun..diger taraftan her hangi bir fakulte degil ...kendi icinde ozel bir egitim sistemi ve statusu olan bir fakulte.bati universitelerinden bir kurucu hoca getirmek cok zor.cunku bu adam prof olsa batida adamin aldigi maas onun sosyal giderlerini karsiliyor ama adam sanat eser urettigi ve satabildigi icin kazanci yeterince iyi ....bayburtta bu hoca kime neyi satacak...vede bir gercek ulkede muzik resim vede sporla ilgili ogretim gerevlisi cok cok cok az....ha sunu yaparsalar iyice berbat olcaka bir durum isin ehli olmayan ve bolumun hakimiyetin ne oldugunu bilmeyen kendi nufuzlarından birilerine bu işi(bolumun kurucu)vermeye calisirsalar tam bir rezillik...SEvgili hüsamettin hoca buyuk bi sans ....yada tekin hoca....

Avatar
Vatan 7 yıl önce

Bakalım bu bölümlere alınacak öğretim elemanları kimlerin hakkını yiyerek gelecek. Eleman a(hoca) alımında Bu üniversite kadar adaletsiz davranan başka bir üniversite var mı acaba. Rabbim soracak elbet...