Bayburt Üniversitesi'ne YÖK’ten 'Turuncu Bayrak' Ödülü

Bayburt Üniversitesi, YÖK tarafından her yıl verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsamında ‘2020 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülleri’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ile ödüllendirildi.

Bayburt Üniversitesi'ne YÖK’ten 'Turuncu Bayrak' Ödülü
Bayburt Postası - 2020 yılı ödülleri için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) 116 üniversiteden toplam 841 adet olmak üzere rekor sayıda yapılan başvuruların değerlendirilerek, ödülleri almaya hak kazananların açıkladığı “2020 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulunun üniversitelerde, engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek, engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla “Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim” temalarıyla başlattığı çalışmalar ve 2018 yılından bu yana her yıl verdiği “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında Bayburt Üniversitesi de engellilere yönelik yaptığı önemli çalışmalara istinaden ‘2020 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülleri’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ile ödüllendirildi.

Kazanılan ödülden dolayı mutluluğunu dile getiren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rektör Coşkun; iş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri adına bütün engelli vatandaşların daima yanlarında olduklarını belirterek; Bayburt Üniversitesi olarak her zaman engelli personellerin sorunlarını dinleyip, çözüm bulma noktasında gayret içinde olduklarını vurguladı.

Engelli vatandaşların bundan sonra da destekçileri olmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör Coşkun, üniversitenin tüm hizmet alanlarında erişilebilir mekânlar inşa ederek, engelli vatandaşların üniversitedeki tüm imkânlardan, sosyal alanlardan, açık ve kapalı mekânlardan rahatlıkla yararlanmasını sağladıklarını ve bundan sonra da gerekli tüm düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.