Bayburt Üniversitesi'nden önemli başarı

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robotik ve Modern Teknolojiler (ROMOTEK) Kulübü öğrencilerinden Ramazan Kılıç, üniversiteler arasında düzenlenen robot yarışmasında “Esma Adıgüzel” isimli robotuyla birincilik ödülünü kazandı.

Bayburt Üniversitesi'nden önemli başarı
Bayburt Postası - Bayburt-Trabzon yolunda yaşanan acı kazada hayatını kaybeden Arş. Gör. Esma Adıgüzel’in adını en güzel şekilde yaşatmak istediklerini söyleyen ROMOTEK öğrencileri, başarılarını ilim şehidi Adıgüzel'e armağan ettiklerini ifade ettiler.

ROMOTEK, 7-8 Nisan tarihlerinde Erzincan Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından düzenlenen “1. Rotek Roboteam’ 18 Robot” ve 14-15 Nisan tarihlerinde Atatürk Üniversitesi ATUGEM Teknoloji kulübü tarafından organize edilen “4. Robot Günleri” yarışmalarından 100’den fazla yarışmacı arasından ödüllerle döndü.

Yarışmada Kılıç’ın “Esma Adıgüzel’ isimli robotunun yanı sıra, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Koşunalp ve Robotik ve Modern Teknoloji Öğrenci Kulübü Başkanı Özkan Taştan koordinatörlüğünde hazırlanan projede çizgi izleyen kategorisinde Erzincan’da “Coruh69” isimli robotlarıyla Kadir Memiş, Çağrı Gültekin, Esra Kocaman ve Muhammet Asıf 1.lik ödülünü kazandı. Yine aynı kategoride “Ankaragücü” isimli robotlarıyla Doğukan Ata ve Saffet Çiltepe isimli öğrenciler 3.lük derecesini elde etti.

Erzurum’da “Hamsi69” isimli robotlarıyla Kadir Memiş, Çağrı Gültekin, Esra Kocaman ve Muhammet Asıf 2.'lik derecesini kazandı. ROMOTEK kulübü toplamda 3000 liralık ödülün de sahibi olurken kulüp öğrencileri bu yarışmalara katılım noktasında gerekli bütün destekleri sunan başta Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar’a ve Makine Mühendisliği 3. sınıf Mekatronik dersi öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür ettiklerini dile getirdiler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meraklı 6 yıl önce

Şu robotlar nerede bir resimlerini görsek. Bir yüzünü görsek nasıl birşey.