Bayburt Üniversitesi'nde 'Model Parlamento'

Bayburt Üniversitesi’nde “Yasama Semineri, Model Parlamento” etkinliği yapıldı.

Bayburt Üniversitesi'nde 'Model Parlamento'
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nde “Yasama Semineri, Model Parlamento” etkinliği yapıldı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, siyaset bilimi ve parlamento çalışmaları konusundaki seminerde model parlamento oluşturarak uygulama yaptı.

Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’ndaki seminerde yaşları 18 ila 25 arasında değişen öğrencilere, TBMM Yasama Uzmanı Mustafa Keleş ve Kerim Polat tarafından siyasi partiler, çeşitli resmî kurumların demokrasi bilinci, seçme ve seçilme kültürü, köklü bir demokrasi geleneği oluşturma, denetim faaliyetleri, TBMM teşkilatı ve kariyer imkânları konularında bilgiler verildi.

Öğrenciler daha sonra oluşturdukları model parlamentoda model anlamda yasama çalışması yaptı.  Öncelikle parti gruplarını oluşturarak Meclis Başkanı, Başkanlık Divanı, Başbakan, Bakanlar ve komisyonlar seçilerek oluşturulan model parlamentoda öğrenci parlamenterler, kanun tasarı ve teklifleri vererek yasama çalışmaları ile ilgili pratikler gerçekleştirdi.

Seminere Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan Hüseyin Çalı ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayriye Şengün ile öğrenciler katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.