banner164

Bayburt Üniversitesi'nde Çilek Hasadına Başlandı

Bayburt Üniversitesi, organik tarım hasadına devam ediyor.

Bayburt Üniversitesi'nde Çilek Hasadına Başlandı
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının pandemi sürecince tarımsal faaliyetlerin aksamaması gerekliliğini vurgulamasına istinaden ülke genelinde başlatılan tarım seferberliğine Bayburt Üniversitesi de çalışmalarıyla katkı sağlıyor.

Bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlamayı hedefleyerek, son yıllarda tarımsal faaliyetlerde öncü girişimlerde bulunan Bayburt Üniversitesi, organik tarımda kullanılan mikrobiyal gübrelerin yerli üretimine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bayburt Üniversitesi tarafından başlatılan bu çalışmalar kapsamında; 2017 yılından bu yana üniversitenin uygulama ve araştırma sahalarında yetiştirilen çileğin hasadına mayıs ayı itibari ile başlandı.

Bayburt Üniversitesi'nin öz kaynaklarıyla üniversitenin uygulama ve araştırma sahalarında; Portola, San Andreas, Albion, Monterey olmak üzere dört farklı çeşidiyle yetiştirilen çileğin hasadı, iklim şartlarının da el verilişli olmasına bağlı olarak kasım ayı sonuna kadar devam ediyor.

Tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için ülke genelinde başlatılan seferberliğe, tarımsal araştırma ve uygulama alanlarını aktif bir şekilde kullanarak destek olan Bayburt Üniversitesi, organik koşullarda yetiştirdiği çilekle birlikte yirmi dört farklı ürünle de tarımsal üretimin sürekliliğine katkı sunacak çalışmalar yürütüyor.

Bayburt Üniversitesi uygulama ve araştırma alanlarında ve organik koşullarda ayrıca; Bayburt Tarhunu, ayçiçeği, aspir, yer fıstığı ve patates gibi bitkiler için çeşitli verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacı ile bilimsel çalışmalar da başlatıldı. ‘Ata Tohumu’ adı da verilen geleneksel tohumların çoğaltılması ile ilgili çalışmaların da yapıldığı Bayburt Üniversitesinde, organik uygulama ve araştırma alanlarında gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerle; patates, yağ bitkileri ve tıbbi aromatik bitkiler gibi sağlık alanında ve gıda sektöründe kullanılan birçok bitki hakkında yapılan bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlanması hedefleniyor.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Misafir Avatar
Sado 5 ay önce

Çilek hasadı başladı da halk nereden alıp yiyebilecek? Satın alacağımız bir yer var mı? Halka da sunulacak bir yer yok mu? Yoksa Bayburt halkına ne faydası oldu? Bu ilmi çalışmaların neticesinde halka ne sağladı?

Misafir Avatar
Bayburtlu 5 ay önce

Reis i cumhurun desteğiyle üretilen tohumlara neden ata tohumu deniyor bayburt tohumu desek olmuormu amaç nedir