Bayburt Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı

Bayburt Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

Bayburt Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, Yeni Külliye Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, Türkiye için bilim ve üniversite konusunun önemli olduğunu söyledi.

Bilgin, Türkiye'nin ekonomik gelişme bakımından hiç küçümsenmeyecek bir başarı kaydettiğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın 16. ekonomisi olmak yani 820 milyar dolarlık bir üretim gerçekleştirmek bir yılda büyük bir organizasyon ve emektir. Bunun için de Türk müteşebbisinin, Türk üretim güçlerinin hepsinin burada katkısı vardır. Devletin, iktisat politikalarımızın bunda önemli bir katkısı vardır ama Türkiye'nin dünyanın ilk 500 üniversitesi, hele hele ilk 100 üniversitesinin içinde adının anılmaması ciddi bir tehlike işaretidir. Demek ki aslında bu coğrafyada bin yıldır yaşayan Türkler ciddi bir sorunla karşı karşıyalar. Eğer bu sorunu çözemezlerse bu tehlike somut olarak karşımıza gelecektir."

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da Bayburt Üniversitesinin, Türkiye'nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında önemli bir rol oynayacağını belirterek, "Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir" dedi.

Türkiye'nin stratejik hedeflerine yetişmesinin, üniversitelerin performansı ve beşeri sermayenin geliştirilmesiyle yakından alakalı olduğu da anlatan Coşkun, "Bu bağlamda üniversitemizin stratejik hedefleri 21. yüzyılın küresel gücü olma hedefindeki Türkiye'nin vizyonuna paralel bir biçimde oluşturulmaktadır. Öncelikli hedeflerimiz akademik özgürlük, üniversite sanayi işbirliği, araştırma faaliyetleri, fiziksel altyapıyı tamamlama, tüm paydaşlarla işbirliği, akademik ve idari personelimizin yaşam standardının yükseltilmesi, uluslararasılaşma, toplumla bütünleşmedir" diye konuştu.

Törene Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, akademisyenler ile öğrenciler de katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.