Bayburt Üniversitesi, milyonlarca yayını erişime açtı

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitime başlanan Bayburt Üniversitesi'nde, milyonlarca elektronik yayın öğrencilerin ve öğretim elamanlarının kullanıma açıldı.

Bayburt Üniversitesi, milyonlarca yayını erişime açtı
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesinde, Koronavirüs tedbirleri kapsamında, YÖK kararı ile üniversitelerin örgün öğretime ara vermesi sonrasında, uzaktan eğitim sistemi hazırlıkları tamamlanarak, yaklaşık 14 bin öğrenci ve 420 akademik personel ile 23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime başlandı. 

Bayburt Üniversitesi, yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle örgün öğretime verilen aranın ardından, kapalı tutulan kütüphanelerinden yararlanmak isteyen kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayarak, 18 e-Veri Tabanı ile birlikte, 4.503.299 adet e-Kitap ve 168.788 adet e-Dergi’yi öğrencilerin ve öğretim elamanlarının kullanıma açtı. Ayrıca kullanıcılara, milyonlarca makale ve bilimsel çalışmanın kayıtlı olduğu 'Açık Erişim' sistemine de ulaşma imkânı getirildi.

Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle kamusal yaşam ve sosyal hayata yönelik birçok tedbirin sağlık açısından gerekli olduğu bu günlerde dijital ortamda öğretim faaliyetlerine başlanan Bayburt Üniversitesinde ‘Sanal Kütüphane’ ile önemli bir toplumsal sorumluluk yerine getiriliyor. 14 bini aşkın öğrenci ve 420 öğretim elemanıyla ‘Uzaktan Eğitim’ faaliyetlerinin yürütüldüğü Bayburt Üniversitesinde, milyonlarca bilimsel yayın da kullanıcıların hizmetine sunuldu. Bu yayınlara ulaşmak isteyen kullanıcıların bilgisayarları ya da akıllı cihazları üzerinden “http://katalog.bayburt.edu.tr/vetisbt" adresine girmeleri ve sisteme kayıt olarak elektronik yayınlardan yararlanmaları mümkün hale getirildi.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gadalar 4 yıl önce

Bayburt üniversitesi en hızlı hareket eden ve uzaktan eğitimi en çabuk uygulayan üniversitesir. O koca koca 60 bin öğrencisi olan üniversiteler emeklerken bayburt üniversitesi koşmaya başladı.. MaşAllah diyelim

Avatar
bayburt 4 yıl önce

sayın editör herkesin hayranlıkla gelip ziyaret ettiği bayburt üniversitenin kütüphane resmini koysaydın.