Bayburt Üniversitesi, karneyi düzeltti

Bayburt Üniversitesi, URAP’a göre tekrar yükselişe geçti.

Bayburt Üniversitesi, karneyi düzeltti
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, tekrar yükselişe geçerek karneyi düzeltti.  Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuarı’nın, '2016-2017 Üniversiteler Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması' açıklandı.

Tüm üniversitelerin genel tablosuna göre geçtiğimiz dönem 222,37 puanla 119’uncu sıraya gerileyen Bayburt Üniversitesi, 2016-2017 döneminde 266,92 puanla 24 sıra birden yükselerek 95’inci sıraya çıktı.  Verilere göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasına göre ise önceki dönem 58 üniversite arasında 49’uncu sırada iken, üniversite sayısının 54’e düştüğü bir sonraki dönem 31’inci sırada görüldü.

Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olan Bayburt Üniversitesi bu sonuçlara göre, makale ve bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi verilerden elde edilen puanlamaların geneli itibariyle URAP tarafından yansıtılan başarı sıralamasına göre son 7 yılda 28 basamak tırmanmış oldu. Yine aynı süreçte 2000 yılından sonra kurulan üniversitelere göre de 18 basamak yükseldi.

Hem öğretim üyesi, hem öğrenci sayısı arttı!

Fakülte ve yüksekokul sayısı ile birlikte öğrenci sayısı da sürekli artan Bayburt Üniversitesi’nin, başarı çıtasını en yüksek tuttuğu bu dönemde bir ayrıntı daha göze çarptı. Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı verilerini de güncelleyen URAP, Bayburt Üniversitesi’nde bir öğretim üyesine düşen öğrenci sayısının önemli oranda değiştiğini ortaya koydu.

2011’de Ardahan Üniversitesi, 2012’de Nevşehir Üniversitesi’nin ardından bir öğretim üyesi başına en fazla öğrencinin düştüğü Bayburt Üniversitesi’nde bu sayı 2013 ve 2014’te 100’e kadar yükseltmişti.

Verilere göre son 2 yılda bu kötü grafik tersine döndü. Artan öğrenci sayısına paralel öğretim üyesini de artıran Bayburt Üniversitesi'nde 2016-2017 verilerine göre 1 öğretim üyesine 38 öğrencinin düştüğü belirlendi. URAP’a göre Bayburt Üniversitesi için bu rakam bir önceki dönem 65 öğrenci üzerindeydi. 

URAP verilerine göre işte son 7 yılda Bayburt Üniversitesi'nin başarı sıralaması:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.