Bayburt Üniversitesi Gökkafes Ekibi Türkiye ikincisi

Bayburt Üniversitesi Gökkafes Ekibi, Boğaziçi Çelik Köprü Yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Bayburt Üniversitesi Gökkafes Ekibi Türkiye ikincisi
Bayburt Postası - Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü'nün öğrencilere yönelik olarak bu yıl 13. kez düzenlediği Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda 24 ön başvuru arasından son 16’ya kalmaya hak kazanan Bayburt Üniversitesi Gökkafes ekibi, 14-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen finallerde ikinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Furkan Yılmaz, Murat Kurtuluş, Halil Kaçar, Ahmet Maden, Abdullah Ertan ve Asiye Çoban’ın bulunduğu Gökkafes Ekibi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Musa Artar öncülüğünde geliştirdikleri Çelik Köprü tasarımlarıyla birçok ekibi geride bıraktı.



Proje hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Artar, geçtiğimiz yılki yarışmada Özgür Yunuslar adlı öğrenci ekibinin kazandığı üçüncülük ödülünü hatırlatarak, İnşaat Mühendisliği Bölümünde başarı çıtasını her yıl yukarıya çektiklerini ve önümüzdeki yıl ilk sırayı almayı hedeflediklerini söyledi. Artar, köprülerinde gün doğumunu sembolize ederek, Çanakkale Zaferi'nden ilham aldıklarını belirtti. Artar, insanların karanlık zor günlerde umutlarını asla kaybetmemeleri, asla pes etmemeleri ve mücadeleye devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak her gecenin bir sabahı, her karanlığın bir aydınlığı olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Ödül kazanmanın emeklerinin karşılığı olarak kendilerini memnun ettiğini söyleyen Gökkafes Ekibi ise, kolektif dayanışma ve güçlü danışmanlığın başarıyı getirdiğini dile getirdiler. Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Bayraktar’ın öğrenci projelerini önemsediklerini ve yarışmalara katılımı teşvik ettiklerinin altını çizen öğrenciler, bu teşvikleri başarı ile taçlandırdıkları için mutlu olduklarını kaydettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt 5 yıl önce

doğunun lider üniversitesi geliyor.teşekkürler gençler.