Bayburt Üniversitesi doluluk oranı açıklandı

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih sonuçlarını değerlendiren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesinde lisans düzeyindeki (normal öğretim) kontenjanlarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını belirtti.

Bayburt Üniversitesi doluluk oranı açıklandı
Bayburt Postası - 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih sonuçlarını değerlendiren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesinde lisans düzeyindeki (normal öğretim) kontenjanlarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Coşkun: “Bayburt Üniversitesini tercih ederek eğitim ailemize katılan öğrencilerimize yeni eğitim hayatlarında başarılar diliyor, öncelikle üniversiteli olma heyecanını yaşayan, Bayburt Üniversitesi ailesini tercih eden tüm öğrencilerimizi yaptıkları bu doğru seçimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemiz, ÖSYM tarafından verilen kontenjanlarda 4 yıllık eğitim veren lisans düzeyinde (normal öğretim) yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bu sonuçlar Üniversitemize ve şehrimize duyulan güvenin bir sonucudur. Bayburt Eğitim Fakültesinde eğitim veren 5 bölümü, 464 öğrenci tercih etti. Bu oranla Eğitim Fakültemizde yüzde 100 doluluk oranını yakaladık. İlahiyat Fakültemizdeki 247 kontenjanın 247’si de tercih edilerek burada da yüzde100 doluluk oranı gerçekleşti. Mühendislik Fakültesinin 300 kontenjanının 297’si tercih edilmiş olup İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ise gündüzde (normal öğretim) tüm kontenjanlar dolarken gecede (ikinci öğretim) 153 kontenjan açık kalmıştır. Bu kontenjanların da ek yerleştirmelerle dolacağını düşünüyoruz” dedi. 

Önlisans eğitimi ile ilgili de açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Önlisans eğitiminde Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun yeni açılan Yaşlı Bakım ve İlk Yardım programlarıyla beraber toplam 3 programda tercih edilme oranı yüzde 100’ü bulmuştur. Bayburt Meslek Yüksekokulunun eğitim veren 15 programının 9 tanesinde de yüzde yüz doluluk oranına ulaşılmıştır. Bu  yıl açılan Aydıntepe Kampüsü'ndeki Gıda Teknolojisi Programı yüzde 99, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği yüzde 50 doluluk oranına ulaşmıştır. Yine bu yıl yeni açılan Demirözü Yerleşkemizde eğitim verecek olan Yerel Yönetimler ve Labaront ve Veteriner Sağlık Programları 52 öğrencisi ile %100 doluluk oranına ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler açısından Türkiye’nin bir başka yerinde bilimsel olarak ne varsa “Güvenli Şehrin Huzurlu Üniversitesi” sloganıyla eğitim veren Bayburt Üniversitesinde de bu tür akademik imkanlarının aynısının hatta fazlasının bulunduğunu dile getiren Rektör Coşkun açıklamasını şöyle tamamladı:

“Evrensel bilgiye huzurlu ortamlardan açılan kapının adı Bayburt Üniversitesidir. Anne babalar, veliler bize emanet ettikleri evlatlarını Üniversitemizin ve şehrin huzurlu ortamında güven içerisinde yetiştireceğimizden hiç endişe duymasınlar. Öğrencilerimizin ve ailelerinin bizi tercih ederken hissettikleri,  bildikleri  güvene ve başarıya layık olmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi tercih ederek eğitim ailemize katılan evlatlarımıza hoş geldiniz diyerek güvenli tercih noktasında Bayburt Üniversitemizi tercih etmelerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.