Bayburt Üniversitesi Akademik Yükselişini Sürdürüyor

2008 yılında kurulan ve genç üniversiteler arasında yer alan Bayburt Üniversitesi, yaptığı başarılı çalışmalarıyla her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Bayburt Üniversitesi Akademik Yükselişini Sürdürüyor
Bayburt Postası - Devlet üniversiteleri yayın performansı sıralamasında Türkiye’deki 108 üniversite arasında 52. sıraya yükselen Bayburt Üniversitesi, 2006-2008 yılları arasında kurulan 41 devlet üniversitesi arasında 19. sırada yer alarak başarılı yükselişini sürdürüyor.

Dünyanın en güvenilir veri tabanlarından biri olarak kabul edilen ‘Web Of Science’ verileri esas alınarak yapılan bir araştırmada, devlet yükseköğretim kurumları farklı göstergeler üzerinden sıralandı. Yapılan yayın performansı sıralamasında; Araştırma Üniversiteleri, Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması alanında pilot seçilen üniversiteler, Devlet Üniversiteleri, 1933-1987, 1992-1994, 2006-2008 ve 2010-2015 yılları arasında kurulan üniversiteler ve ülkemizin 7 bölgesinde yer alan üniversiteler şeklinde farklı kategorilerde değerlendirildi. Sıralama, üniversitelerin 2019 yılında ürettiği yayınların öğretim üyesi ve toplam öğretim elemanı başına düşen oran esas alınarak yapıldı.

Çok genç bir üniversite olmasına rağmen, ülkemizin köklü üniversiteleri ile yarışan Bayburt Üniversitesi, 108 devlet üniversitesinin yer aldığı yayın performansı değerlendirmesinde 52. sırada yer alırken; 2006-2008 yılları arasında kurulan 41 devlet üniversitesi arasında 19. sırada, Karadeniz Bölgesinde yer alan 18 üniversite arasında ise 12. sırada bulunuyor.

2019 yılında 125 indeksli yayın üreten Bayburt Üniversitesinde, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı oranı 0,73 iken toplam öğretim elemanı başına düşen yayın oran ise 0,29 olarak belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahalleli 4 yıl önce

Yorum yapanlara yazıyorum.Evet bir başarı ve bu başarıyı hocanın artırarak devam ettireceğine inanıyorum.

Avatar
Bayburtlu akademisyen 4 yıl önce

Hakkını yedikleri bayburtlu akademisyenleri de bir yazın. Torpilli karı kocalara devletin kadroları nasıl usulsüzce peşkeş çekilmiş... Neyse Allah mutlak adil hepsini soracak.. Başarıymış, yükselişmiş???

Misafir Avatar
bayburtlu 4 yıl önce @Bayburtlu akademisyen

Senin de hakkın defalarca yensin bakalım ne yazacan

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
bayburt 4 yıl önce @Bayburtlu akademisyen

yeminli gibi her üniversite haberi çıktığında hep aynı yorumu yapıyorsun.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Reşat 4 yıl önce

Başarıyı gidin Gümüşhane'de görün

Misafir Avatar
bayburt 4 yıl önce @Reşat

gümüşhane mi adamı güldürmeyin.gümüşhaneli arkadaşlar bayburt üniversitesine hayran sende oraya mı.

Beğenmedim! (3)
Avatar
alim 4 yıl önce

kimi kandırıyorsunuz mühendislik fakültelerinde kaç öğrenci kaldı üniversite ilahiyattan ibaretmi bölgede 18 de 12 olmuş bumu başarı

Avatar
ahi 4 yıl önce

bölgedeki 18 üniversiteden 12. olmuş bumu başarı komik

Avatar
Aloş 4 yıl önce

Rektör bey başarılı ve 3. Dönemi de hakediyor

Avatar
Bayburt 4 yıl önce

Nerden nereye bir şehir kurulmuş,öğrenci sayısı 5000 den 14000 çıkmış, toplamda hoca sayısı 30 'dan 250 olmuş. Hocam bayburt adına teşekkür ederiz.

Avatar
Berk 4 yıl önce

Helal olsun Reşat rumuzlu şahısa sırf olumsuz eleştiri yapmak için bahsi geçen listeyi dahi incelemeden en son sırada bulunan üniversite ile Bayburt Üniversitesini kıyaslıyor ya söylenecek söz kalmadı.