Bayburt'un 'Hayvan Dostu Okulu'

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri hayvan sevgisini yaşayarak öğreniyor.

Bayburt'un 'Hayvan Dostu Okulu'
Bayburt Postası - Okulun müzik öğretmeni Kerim Çikot tarafından başlatılan “Hayvan Dostu Okul” projesi kapsamında öğrenciler, hayvan barınağını ziyaret edip kentin çeşitli noktalarına mama ve su bırakıyor.

Öğrencilerin hayvan sevgisini yaşayarak öğrenmesinin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci aşılanmasına ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan projeye ilişkin bilgi veren Çikot, “Öğrencilerimizin hayvanları sevmesi, onlara ilgi göstermesi ve beslenmelerinde aktif olarak yer almaları, onların sosyal gelişimlerinde önemli bir yer tutmaktadır. Sözel öğrenmelerin yanında yapılan yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli ile bilgiler daha kalıcı bir hal alabilmektedir. Bu doğrultuda öğrencilerimiz hem hayvan sevgilerini pekiştirmiş hem de tüm topluma farkındalık mesajı vermiştir. Ayrıca sokak hayvanlarına uyguladığımız bu projeyle özellikle kış aylarında aç ve susuz kalabilen hayvanların beslenmesinde herkesin katkıda bulunmasını canı gönülden isteriz” dedi.

Görevli öğretmenlerden Mert Çetin ise, projeyle özel öğrenciler ve sokak hayvanlarının bütünleştiğini belirterek şunları kaydetti:

"Sokak hayvanları da birer canlı. Onlarında sevgiye, mamaya, suya ihtiyaçları var. Bundan dolayı böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Ve bu çalışmada Bayburt’un belirli yerlerine mama ve su  koyduk hayvanların bundan faydalanmasını sağladık. Barınak ziyareti yaptık. Karşılıklı sevgilerini orada gösterdiler.”

Proje kapsamında öğretmenlerden Sefa Yılmaz ve Tayfun Köroğlu da görev aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.