Bayburt'ta Yılın Öğretmeni Onur Ergün

Bayburt'ta yılın öğretmeni MEV Konursu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Onur Ergün seçildi.

Bayburt'ta Yılın Öğretmeni Onur Ergün
Bayburt Postası - 8 yıldır Bayburt'ta görev yapan Onur Ergün göev yaptığı okullarda farklı işlere imza atıyor. Tahta İlkokulu'nun ardından MEV Konursu İlkokulu'nda da “Okul Bahçemiz Geleneksel Çocuk Oyunlarımızla Buluşuyor Projesi"ni devam ettiren Ergün, bu sayede okul bahçelerinin rengarenk bir görünüme kavuştuğunu belirtiyor. Artık öğrencilerin teneffüslerde rastgele kovalamaca oynamak yerine geleneksel çocuk oyunları ile eğlenceli vakit geçirebildiklerini belirtiyor.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 1. sınıflar için “Özgün Sınıf Tasarlama Projesi”ni hayata geçirdiklerini belirten Ergün, amacını, eğitim öğretim hayatına yeni başlayacak olan öğrencilerin ilgisini çekebilmek; onların okula severek ve isteyerek gelmelerini sağlayabilmek olarak belirtiyor. Proje kapsamında sınıftaki sıraların ve kitaplığın  rengarenk boyandığını, akıllı tahtanın bulunduğu duvarın beş, altı yaşındaki çocukların dikkatlerini akıllı tahtaya çekebilmek için gri tonda boyandığını, meyve kasalarından kitaplıklar yapıldığını, sınıf kapısı ve sınıf saatinin çocukların sınıfa aidiyet duygularını artırmak amacıyla öğrencilerin de içerisinde yer alacağı şekilde özel olarak tasarlandığını, hayvan sevgisi ve sorumluluk bilincini geliştirmek adına sınıfa mini akvaryum kurulduğunu ve çocukların balıkları düzenli olarak yemlediğini, yine doğa sevgisini aşılamak adına sınıfta bulunan meyve fideleri ve çeşitli süs bitkilerinin bakımını da çocuklarla birlikte yaptıklarını belirtiyor.

Ergün, Türkiye genelinde eğitimde farklılıklar oluşturarak başarılı çalışmalara imza atan öğretmenlerin katılımlarıyla Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bir dizi etkinliğe katıldı. Şehit öğretmen yakınları ile gazi ve engelli öğretmenlerin de arasında bulunduğu 140 öğretmen, başkentte ağırlandı.

Ankara YHT Garı’nın açılmasıyla başlayan program içerisinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un daveti, Anıtkabir ziyareti gibi etkinlikler yer aldı. 

 



Anahtar Kelimeler:
Onur Ergün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Laedri 4 yıl önce

MaşaAllah ogretminimize c alismalarinda basarilar dilerim