Bayburt'ta istenirse evde okuma yazma kursu açılacak

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, başlatılan okuma yazma seferberliğinde sadece belli merkezlerde değil talep gelirse evlerde de kurs açabileceklerini söyledi.

Bayburt'ta istenirse evde okuma yazma kursu açılacak
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğinde yürütülen çalışmalar, Vali Pehlivan başkanlığında Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonunda muhtarların katılımıyla yapılan toplantıda değerlendirildi.

Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada, ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Bayburt'taki tespit çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Okuma yazma seferberliği kapsamında hedeflenen sonuca ulaşmada, muhtarların katkısının çok önemli olduğunu belirten Pehlivan, şunları kaydetti: 

"Bu ve benzeri konularda elimizdeki istatistikler ile gerçek durum her zaman örtüşmeyebilir. Bu yüzden yerelde sizlerin aracılığı ile okuma yazma bilmeyenleri birebir tespit edelim istiyoruz. Sizlerden isteğimiz bu tespitleri en sağlıklı şekilde gerçekleştirmeniz ve bizimle paylaşmanızdır." 

Pehlivan, bu çalışmanın istenilen şekilde yapılması durumunda Bayburt'ta yıl sonuna kadar okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşın kalmayacağına inandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sadece belli merkezlerde değil talep olursa evlerde de bu hizmeti verelim istiyoruz. Şu anda il genelinde 410 kursiyerimize eğitim veriyoruz. TÜİK verilerine göre bu rakam başlangıç için iyi ancak tarama alanımızı biraz daha genişletmek suretiyle yıl sonuna kadar ilimizde okuma yazma sorununu hep beraber çözdük diyelim ve bunun bahtiyarlığını yaşayalım." 

Toplantıya, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ali İbili ile İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can da katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.