Bayburt'ta 14 bin 103 öğrenci ders başı yaptı

Bayburt'ta, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Bayburt'ta 14 bin 103 öğrenci ders başı yaptı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Şehit Nevzat Kaya İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol konuşmaları, halk oyunları gösterisi, Z Kütüphane açılışı gerçekleştirildi. 

Şehit Nevzat Kaya İlkokulu'ndaki programda konuşan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, eğitimin tartışmasız hem hayatın hem toplumun hem de dünyanın geleceği için en hayati konuların başında geldiğini ifade etti. 

Pehlivan, eğitim ne kadar sağlam olursa geleceğin de o kadar sağlam olacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bugünün iyiliklerinin kökleri geçmişte. Geçmişte eğer iyi bir eğitim vermişsek insanımıza, toplumumuza bugünkü meyvesi iyilik olarak karşımıza çıkıyor. Yarınlarda da iyi şeyler olsun istiyorsak bugünün eğitim ve öğretim faaliyetlerini çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor."

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ise 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Bayburt'ta 130 okuldaki 938 derslikte, bin 265 öğretmenin 14 bin 103 öğrenciyle ders başı yaptığını belirtti. 

Öğrencilerin halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunduğu törene, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.


       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.