Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 2 ayda 7 derece

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi, 'Hayalim Çil Horozdan Ötede' adlı robotik kodlama yarışmasında ayrı kategorilerde; birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 2 ayda 7 derece
Bayburt Postası - Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı 12-13 Haziran tarihlerinde Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Şiran Çevre Koruma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Hayalim Çil Horozdan Ötede" 1.Ulusal Kodlama Yarışmasında büyük bir başarı göstererek Robotik Kol kategorisinde birinci, Çizgi İzleyen kategorisinde ise ikincilik ve üçüncülük alarak üç ayrı ödülün sahibi oldu.

Robot takımı koordinatör öğretmeni Mustafa Çobanoğlu robot kolunu altı ayda geliştirdiklerini ve yarışmanın en dikkat çeken projesi olduğunu söyledi. Yarışmaya katılan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı öğrencileri İsa Aktaş, Hikmet Eren İşaşır, Eren Akif Taner, Can Muhammet Ertaş ve Abdulsamet Fidan bu başarıların emeklerinin karşılığı olduğunu, sonraki yıllarda da çalışmalara devam edeceklerini söyleyerek, en büyük hayallerinin profesyonel bir atölyede çalışmak olduğunu bunun için ise sponsora ihtiyaçları olduğunu belirttiler.



Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı daha öncede 26-27 Nisan tarihlerinde Erzincan Üniversitesi'nin düzenlediği 'Rotek Roboteam'19' yarışmasında 'Tasarla Yap Çalıştır' kategorisinde ikinci, 4-5 Mayıs tarihlerinde Erzurum Üniversitesi'nin düzenlediği 5. Robot Günlerinde 'Çizgi İzleyen' kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncülük ödüllerini alarak tüm ödüllerin sahibi olmuştu. 

İki ay içerisinde toplam yedi farklı derece alan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı koordinatör öğretmeni Mustafa Çobanoğlu çok kısa kısa zamanda kısıtlı imkanlarla çok iyi işler ortaya koyduklarını, bölgenin en iyi takımlarından biri olduklarını ve bu çalışmaların öğrencilerde yeni ufuklar açtığını söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.