BAKÜTAM'dan yeni eser: Ekmelüddin Bâbertî

Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAKÜTAM) Bayburt kültürüne hizmet etmeye devam ediyor.

BAKÜTAM'dan yeni eser: Ekmelüddin Bâbertî
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAKÜTAM)  Bayburt kültürüne hizmet etmeye devam ediyor. Bayburt Üniversitesi Yayınları’nın 10. BAKÜTAM’ın ise 5. kitabı olan “Bayburtlu Bir Âlim, Ekmelüddin Bâbertî ve Kelâm İlmindeki Yeri” adlı eser ilim dünyamıza kazandırıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesi'nde göreve başladıktan bu güne Bayburt’un kültürel ve tarihi dokusuna önem verdiklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bayburt’umuzun kadim güzelliklerini bilim dünyasına kazandırmak için kurmuş olduğumuz Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz (BAKÜTAM) çalışmalarına devam ediyor. Bu gaye kapsamında merkezimiz aracılığıyla daha önce Ekmelledin Bâbertî’yi Keşif Yolunda (1. Ekmeleddin Bâbertî Sempozyumu), Bayburtlu Ağlar İrşâdî Baba Yusuf ile Zeliha, Bayburtlu Zihni Divanı, Bayburt Nüfus Defterleri -1835-1848) gibi güzide eserleri yayınladık. Bayburt Üniversitesi olarak şehrimizin değerlerini, kültürünü ve tarihini araştırmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için özverili çalışmalara öncülük etmeye devam edeceğiz. Ekmelüddin Bâbertî hakkındaki bu kıymetli eseri hazırlayan Dr. Kadir Recep Muhammed’i ve Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanlarını Bayburt Üniversitesi adına kutlar, eserin ilim âlemine ve Bayburt’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yazar Dr. Kadir Recep Muhammed, eserin bilim hayatına kazandırılmasında her türlü desteği veren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a ve Bayburt Üniversitesi Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne teşekkürlerini ileterek çalışmanın önemli bir boşluğu dolduracağını ve kelâm düşüncesinin anlaşılmasına katkı yapacağını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dusunur69 9 yıl önce

Bayburt üniversitesiyle ilkler yaşanıyor. Sayın rektörümüze ,emeği gecen öğretim elemanlarına Bayburt adına teşekkür ediyorum.

Avatar
anadolu yakası bayburt dernekleri birliği-ist 9 yıl önce

sn rektör selamlar sunarak,çalışmalarınızı tebrik ederiz,bayburt üniversitesi eğitim
fakültesi dekanı prf dr sn Necmettin tozlu,bayburtun kimlik ve kütük"adlı kitap yayın-
lanacaktı,bekliyoruz,sevgilerimizle.

Avatar
69 BAyburti 9 yıl önce

Byaburt Üniversitesi ilim dünyasına her gün bir eser kazandırıyor. Tebrik ederim.