BAKÜTAM'dan önemli bir eser daha

Yayımladığı eserlerle Bayburt’un tarihi ve kültürel kimliğine büyük katkılar sağlayan Bayburt Üniversitesi, yayınlarına 2017 yılında yeni bir kitap daha ekledi.

BAKÜTAM'dan önemli bir eser daha
Bayburt Postası - Yayımladığı eserlerle Bayburt’un tarihi ve kültürel kimliğine büyük katkılar sağlayan Bayburt Üniversitesi, yayınlarına 2017 yılında yeni bir kitap daha ekledi. Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAKÜTAM) tarafından “Bir Hilâl Uğruna: Şehit ve Gazileri ile Bayburt” kitabı yayımlandı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Çoşkun kitap için yazdığı takdim yazısI şöyle:

“Bayburt, Türkiye’nin en küçük vilayeti olmasına mukabil Türk tarihinde ve kültüründe müstesna bir yere sahiptir. Bu kıymetli eserde de görüleceği üzere Bayburt, 1828-1829 Osmanlı-Rus Harbi’nden Ertuğrul Fırkateyni Faciası’na; Kurtuluş Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na ve terörle mücadeleye kadar birçok olayda yetiştirdiği vatan evlatları ile Türkiye’nin bekçiliğini üstlenen bir hüviyet taşımakta, kadim medeniyetimizin var oluş mücadelesine kanıyla canıyla nezaret etmektedir. Bayburt insanı Üstat Necip Fazıl’ın ifadesiyle “Kim var?” diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan fert fert “Ben varım!” cevabını verici, her ferdi “Benim olmadığım yerde kimse yoktur!” duygusuna sahip bir dava ahlakını her daim taşımıştır, bundan sonra da taşımaya devam edecektir. Elinizdeki kitap; bu toprakların vatanlaşması uğrunda canlarını feda etmiş, her biri bir mihenk taşı olan binlerce mücerret ruhun hatırasını yaşatmak gayesiyle hazırlanmış, Bayburt’un şehadet makamına erişmiş ve gazilik rütbesi kazanmış, kahraman evlatlarını konu alarak onların şahsında bütün şehit ve gazilerimize ithaf edilmiştir” dedi.

Editörlüğünü BAKÜTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Yasin Taşkesenlioğlu’nun yaptığı ve birçok kişi ve kurumun katkıları sonucu titiz bir çalışmayla hazırlanan kitap, akademisyenler tarafından 8 ana konuda yazılmış 15 makaleden oluşuyor. 288 sayfalık kitap, okuyucusunu Bayburt’un eski zamanlara dayanan şanlı tarihinde muhteşem bir yolculuğa çıkarırken, aynı zamanda, bu yolculukta Bayburt’un manevi koruyucuları olan şehit ve gazilerini tanıtmayı hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt 7 yıl önce

Bu kitabın alt yapısı Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği tarafından hazırlanmış ve tüm bilgi ve belgeler 2003 Yılında Dernek tarafından yayımlanan Bayburt Şehitler ve Gaziler Albümü kitabından alınmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Kitapta bu bilgiye de yer verilmiş olsaydı daha iyi olurdu.

Avatar
a.mehdi öz 7 yıl önce

bayburtun islama girmesi yaklaşık 1300 yıllık,dolayısıyla,bütün şehit ve gazilerimizin
büyük bir eserle yapılması,bayburtun "kimlik ve kütük"ortaya çıkacaktır,tşk,ler
*4 yıl önce sn prf dr necmettin tozlu,ilgilenecti,söz vermişti.saygı ile.

Avatar
vatandaş 7 yıl önce

Böylesine güzel ve anlamlı bir çalışmayı Bayburt a kazandıran Başta Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneğine, Değerli Rektörümüz Selçuk COŞKUN hocamıza, Yasin Taşkesenlioğlu hocamıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

Bakütam kıymetli eserler yayınlıyor. Tebrik ederim.Sonra bu eserleri süs olarak sandıklarda saklıyor.Dağıtım yapılmadıktan sonra insanlar bu eserlere ulaşamadıktan sonra neye yarar.Her şeyden önce emek harcayıp eseri hazırlayan yazarın emeği ziyan oluyor.