Baksı Müzesi'nde 'Lider Çocuk Tarım Kampı'

İlkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı bu yıl Baksı Müzesi'nde yapıldı…

Baksı Müzesi'nde 'Lider Çocuk Tarım Kampı'

Bayburt Postası - İlkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı bu yıl Baksı Müzesi'nde yapıldı…

Öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla Bakanlık tarafından ülke genelinde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı'nın Bayburt ayağı 25-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Şehit Recep Eşiyok İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 39 öğrencinin katılımı ile Baksı Müzesi'nde gerçekleşti.

Kampın genel amacının yanında, 2017 Yılı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü tarafından "Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi nedeni ile eğitim ve etkinliklerle desteklendi. Kampın ilk aşamasında ilde kamp uygulamasına katılan öğrencilerin turizm bilincini yükseltmek amacıyla Baksı Müzesi'ne götürülerek ''Ülkemizde Kırsal Turizm'' konulu kompozisyon hazırlamaları hususunda müzenin toplantı salonunda slaytlı bir eğitim verildi. İkinci aşamada Bayraktar Köyünde sebzecilik yapılan seralara teknik gezi düzenlendi. Burada öğrencilere sebze üretimi ve seracılık hakkında bilgiler verildi.

2017 Yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü tarafından "Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi nedeni ile öğrenciler arasında bu konuda bir kompozisyon yarışması düzenlendi. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye çeki verildi. Kamp sonunda kampa katılan tüm öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikası" takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.