Bakan Avcı'ya soruldu: “Atamalarda Eğitim-Bir-Sen üyeleri niye çok?“

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Eğitim Bakanı’na atanan yöneticilerin sendikal dağılımında Eğitim-Bir-Sen üyelerinin bariz çokluğunun gerekçesini sordu.

Bakan Avcı'ya soruldu: “Atamalarda Eğitim-Bir-Sen üyeleri niye çok?“
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Eğitim Bakanı’na atanan yöneticilerin sendikal dağılımında Eğitim-Bir-Sen üyelerinin bariz çokluğunun gerekçesini sordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafında yazılı cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP’li Bayraktutan, 4 Kasım 2014 salı günü Meclis Genel Kurulunda milletvekillerinin yaptığı konuşma neticesinde “Şimdi, gerçekten atanan yöneticilerin içerisinde (sendikal dağılımlarına baktığımız zaman) Eğitim Bir-Sen üyelerinin çok büyük çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bunun bir masum sebebi olabilir.” şeklinde Bakan Avcı’nın sarf ettiği ifadelere dikkat çekti.

Bayraktutan yapılan araştırmalarda; Eğitim Bir-Sen üyesi 250 bin öğretmen, Türk Eğitim-Sen üyesi 200 bin öğretmen, Eğitim Sen üyesi 120 bin öğretmen, Eğitim-İş üyesi 43 bin öğretmen, Aktif Eğitim-Sen üyesi 25 bin öğretmen olduğunun bilindiğini kaydederek, “Üyelerin sayısal durumu bu şekilde iken son düzenleme neticesinde İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Müdürlük Mülakat Sonuçları sonucunda başarılı sayılanların yüzde 90’nının Eğitim Bir Sen üyesi olması ve geride kalan yüzde 10’un ise diğer sendika üyelerinden oluşması bu mülakat ve atamalarda şaibe olduğu yönündeki söylemi kanıtlar niteliktedir.” dedi.

Bayraktutan bu bağlamda Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya şu soruları yöneltti:

“İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Müdürlük Mülakat Sonuçlarında yapılan bir suistimal var mıdır? Yapılan değerlendirmeler hakkında başlatılan veya başlatılacak bir soruşturma var mıdır? Yakın zamanda yapılan İlk Defa ve Yeniden Görevlendirme Müdürlük Mülakat Sonuçlarında başarıyı yakalayanlar yüzdelik olarak hangi sendikalara bağlıdır? Hiyerarşik olarak sıralar mısınız? Kamuoyunda ve birçok sendika tarafından anılan mülakat ve atamalarda şaibe olduğu iddiaları doğru mudur? Kamuoyunda yandaş sendika olarak bilinen Eğitim Bir Sen üyelerinin yüzde 90’ının bu mülakat sonucu başarılı sayılıp atanması tesadüf müdür? TBMM Genel Kurulunda bahsettiğiniz masum sebepler nelerdir? Kamuoyunu bu masum sebep hakkında aydınlatır mısınız?”

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.